torsdag 26. august 2010

26.08 Oppstart lydighetscup




Dagens bilder er av vinnerekvipasjen i den videregående klassen - altså jaktekvipasjen Ida og Kari.
----

Ja, i dag gjorde Carmen og jeg noe vi ikke kan - var med på lydighetskonkurranse. Eller rettere sagt lydighetscup i avdeling Østfold.

Jeg synes det er veldig ok å bli med på dette av mange grunner. Én ting er at det er helt greit å få et lite dytt til å trene litt lydighetsøvelser med Carmen. Og dette er et bra alternativ til en vanlig konkurranse. Det foregår gjennom hele året og kan bidra til sunn aktivisering, spesielt gjennom vinteren.

Dessuten tror jeg miljøtreningsbiten av det er veldig sunt for Carmen. Folk og ekvipasjer litt tettere på en i jakta. Og ikke minst en øvelse som heter tannvisning. Suveren trening for den lille forsiktige hunden min!

Så er det jo trivelig å være med og støtte opp om klubbens aktiviteter. Og fint å komme på lydighetsfolkets arrangement, som et ledd i å bygge ned grenser mellom de ulike miljøene.

Carmen og jeg har jo trent litt de siste ukene, men selvsagt alt for lite. Også har jo ikke jeg særlig peiling på dette med lydighet. Dessuten har jeg helt bevisst vært forsiktig med altfor stressende og pirkete øvelser med henne. Det er jo først og fremst jakt som er fokuset vårt, og ingenting må ødelegge det. Vel, jeg tenkte at første gangen fikk nå bli en målestokk på hva vi kan jobbe med videre.

Første øvelse var tannvisning hos Tore. Det gikk faktisk helt greit - Carmen var tilgjengelig og fikk 10 poeng. Flott!

Neste øvelse enkeltdekk i 2 minutter. Vel, det gikk ikke fullt så bra. Jeg har jo så vidt prøvd å trene dekk - altså rask neddekk - det bør jo være noe annet enn ”gå og legg deg. Men, har liksom ikke fått det til helt. Carmen har nemlig blitt så superivrig at jeg med min dårlige kompetanse på lydighetsøvelser ikke helt har klart å strukturere det. Dermed fant jeg ut at jeg bare fikk nøye meg med ”legg deg” i denne omgang. Og dermed gikk det sakte da hun skulle legge seg.

Dessuten har vi jo ikke trent ”dekk og bli liggende”. Hun er ganske god på ”bli” - men vi har jo ikke mast med at det skal være i samme posisjon som jeg forlater henne. >Også blir det liksom noe annet i skogen, ved sekken enn ute på en grusbane. Så, hun reiste seg et par-tre ganger, og dermed ble det 0 i øvelsen.

Første post hos Rune var lineføring. Det begynte litt dårlig, siden hun snuste i bakken. Men, så våkna hun liksom, og da gikk det jo kjempefint. Vår beste øvelse i dag og vi fikk 7 poeng.

Så var det en ny dekkøvelse - såkalt dekk fra holdt. Eh… Vi må visst hjem og trene dekk, for å si det sånn. Det ble dagens andre 0.

Avslutta med stå under marsj, Det gikk fint, men det er klart vi har jo ikke lydighetspresisjon. Så hun flytter bena litt og vi fikk 6,5.

Da det var tid for premieutdeling ble vi ropt opp først i rekruttklassen - vi kom altså sist av 18 deltagere, med 70,5/150 poeng. MEN, vi kommer sterkere tilbake neste gang, garantert. For nå har jeg fått litt tanker om hva vi skal jobbe med. Bare jeg får litt hjelp, vedder jeg på det skal være fort gjort å lære henne lydighetsdekk. Så har jeg fått noen tips på det med lineføring/lydighetsfot av Kari, så dette skal vi jobbe litt med.

Akkurat det med å være ”klistra” til venstrebeinet mitt er noe hun godt kan bli bedre på i jakta også, så jeg anser at disse tingene har overføringsverdi.

For øvrig var det jo en fryd å se Kari med lille Ida. Tenk, jaktekvipasjen gikk hen og vant den videregående klassen. Foran folk som trener lydighet ”på heltid”. Ikke mindre enn imponerende!! Stort grattis!

Ellers var det veldig trivelig med en tur på Stikkaåsen - skikkelig lenge siden sist. Masse hyggelig folk, flott å ha hundenettverk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar