fredag 6. august 2010

06.08 Kurs med Asbjørn

Dagens bilde er av Asbjørns Moira og Emma.

Dro av gårde på kurs utenfor Kongsberg i dag - med Asbjørn Kristiansen. Jens hadde fått låne kameraten sin sitt fantastiske småbruk, godt utstyrt med både kaffemaskin, toalett, dusj og diverse sengeplasser. Vi var til sammen 7 ekvipasjer i helgen; - 5 med Jaktlabber, en med Golden og en med Flat. Og folk/hunder bodde både i hus, campingvogn og telt. Ellers var det veldig koselig å bli bedre kjent med folk i avdeling Vestfold/Buskerud - fint å knytte nettverk til andre Retrieveravdelinger!

Asbjørn begynte med å snakke litt om sin filosofi. Litt annerledes enn mye av det jeg har hørt på kurs det siste halvåret. Han var ikke så opptatt av streng disiplin og ”lydighetspirk” rundt foten. Alt dette om ”grunnskole”, at det var så fryktelig viktig med fot, sitt og bli, avlevering osv. FØR en kunne begynne med noen ordentlig apporteringstrening.

Mente en sånn tilnærming rett og slett kunne stresse hunden. Og få fram pip. At en måtte gi hunden tid fram til den var 3 år med å få tingene på plass, istedenfor å forlange så voldsom perfeksjon av en ung hund. Og han var altså ikke redd for høyt trykk, med f. eks. Bumper boy, men redd for overdreven disiplin.

Han var også skeptisk til å problematisere så mye at en liksom bare skulle jobbe med ett moment i ukevis, uten å tenke helhet.

Vi fikk også en kort økt på jordet (uten noen Bumper boy!). Og denne kvelden må jeg innrømme at jeg ble kjempebekymra over Carmens avleveringer. Det skjedde nemlig noe helt nytt i hennes karriere - hun bare tøysa med avleveringen. Løp rundt som en gal på jordet, kasta dummyen opp i lufta, hoppa i bukkesprang bortover og var helt umulig å kalle inn. Årsaken? Jo, sånne markeringsdummies med sløyfebånd på. Jeg fant ut at Carmen faktisk aldri tidligere har prøvd å apportere sånne, så hun hadde rett og slett ikke kompetanse på å gripe dem. Prøvde å bære/dra dem etter sløyfebånda, og da ble det jo bare tull.

Det viste seg for øvrig resten av helgen, at dette kom seg etter hvert, og hun avleverte ordentlig igjen!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar