søndag 22. august 2010

22.08 Helt villt!







Bildene over er Jennie (gul) og Ida (svart).

I dag fikk Carmen for første gang være i en treningssituasjon med våre kommende treningskompiser her på Ås. Vi er nemlig så heldige at vi har to ekvipasjer med jaktavla retrievere ”et steinkast” fra heimen. En Golden og en Labrador. Og de nærmer seg 6 måneder.

I dag var temaet vilt. Jeg hadde tint opp kanin, due, and og krikkand. Og de søte små fikk prøve seg annenhver gang i skogen på disse fire viltslagene. Labradoren var helt spontan og motet hennes steg utover i treningen. Så hun var litt mer nølende til å avlevere etter hvert, ville beholde viltet for seg selv. Helt naturlig selvsagt, for en så ung hund.

Goldenvalpen var ikke fullt så spontan i opptaket, så vi jobba litt med at ”mor” gjemte seg bak noen busker og at viltet ble kasta inn i et annet buskas. Og da gikk det bedre. Men, vi få gjenta treningen om ikke så lenge. Får se om jeg får tak i noe bra vilt etter jaktprøva.

Til slutt var det Carmen sin tur. For det aller meste har jo vilt gått helt suverent på henne. Men på Oslo-treninga i forrige uke var hun jo i starten litt nølende til en and, og ville rulle seg. Så jeg var litt spent i dag.

Ingen problem med prinsessen. Hun var helt lugn og kul, og superoppmerksom. Dessuten fullstendig spontant, rett ut og rett hjem. Og finfine avleveringer. Ikke noe problem å legge det på bakken i nærheten og få henne til å fokusere på neste oppgave heller. Flinke Carmen, det!

Vel hjemme etter morgentreningen var Carmen kjempetrøtt, og sov i mange timer.

På ettermiddagen la vi ut på trening igjen, denne gangen med Østfold-gjengen. Hundtrening er ikke noe gamlehjem, det er helt sikkert!

En av treningskompisene hadde fått kontakt med en bonde i bekjentskapskretsen. Og spørsmålet var om han hadde treska jordet sitt. Joda, han skulle treske ferdig i dag, så vi kunne komme på ettermiddagen.

Litt av et syn - der kom vi en karavane med 4-5 biler, parkerte og entra jordet idet skurtreskeren akkurat var ferdig og kjørte av. Gjett om folk tror vi er gale, men det er jo ikke noe nytt!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar