søndag 21. mars 2010

21.03 Fellestrening

Ida




Marielle



Fie


Sol


Glowie

Fantastisk koselig med en ordentlig fellestrening igjen - endelig er våren her, også treningsmessig!

Vi møttes på jordet hos Kari i dag - 12 tobente og 13 firbente, med stort og smått. Og i dag var vi skikkelig strukturerte. Vi delte oss i to grupper, så var vi medhjelpere for hverandre. Først ut var de unge/uerfarne/evt. litt hete hundene - og vi trente uten så høyt trykk.

Stilte oss på linje og medhjelperne kasta mange dummies over steingjerdet i nærheten. Så snudde vi oss 180 grader rundt, og tilbake igjen, og sendte én og én hund. Det viktigste for meg da det ble Carmens tur, var å tenke på det Anita lærte oss om ro i avleveringen.

Carmen ble nok litt i villrede om hvor hun skulle etter å ha henta apporten - det stod jo så mange mennesker på linje… Også var jo jeg så treg at jeg ikke huska på å bruke fløyta. Men, da hun vel fikk lokalisert meg, var det jo ikke noe problem. Og hun kom så fint hjem, så.

Etterpå hadde vi en øvelse hvor det ble kasta markering den ene veien, for så å snu 180 grader rundt og sendte på de som var kasta over steingjerdet. Det gikk opp for meg at Carmen ikke hadde henta en ordentlig markering siden oktober i fjor. Og det var ikke noe enkelt underlag i dag - med 20 ca løs snø, som dummyen bare forsvant ned i. Jeg synes hun var kjempeflink. Hun søkte og søkte, og holdt seg fint i området. Og hun lot seg ikke affisere av hunder som bjeffa på linja. Så kom hun hjem og avleverte med ro.

Det siste Carmen fikk gjøre var å hente en markering på andre siden av steingjerdet, og deretter en dirigering som ble lagt på samme sted. Også det gikk suverent.

Jeg er rett og slett kjempefornøyd med prinsessen. Tyst og rolig var hun også! Hun fikk ligge i bilen da det ble det mer erfarne hundenes tur, og jeg skulle være medhjelper.

Med dem lagde vi 3 områder, og sendte dem på lange dirrigeringer. Deretter brukte vi apportkaster til noen skikkelig lange markeringer ut på jordet. Og til slutt ble det dobbeltmarkeringer på dem.

Været var alt mulig i løpet av de drøye 3 timene vi holdt på - alt fra sol til snø.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar