mandag 14. september 2015

13.09 Petra på vanntrening















Siden det var Carmens dag i går, var det tid for Petra i dag. Carmen fikk være igjen hjemme. Vi var to ekvipasjer med unge hunder som begav oss til et vann idag. Prøvde oss på en «snarvei» gjennom skogen, men det viste seg at det nok hadde lønt seg å følge lokalbefolkningens anvisning fra P-plassen.

På vei til vannet fikk frøknene løpe løs. Så var vi framme og det var tid for trening.

Vi begynte med dummyer og trente på at hundene skulle over vannet. Stod på hver vår side og begynte med markeringer, så dirigeringer. Etterhvert la vi ut uten at de så (på kjent sted), for så å kaste langs vannet, men sende dem over først.

Jeg synes begge hundene var veldig flinke på oppgavene, selv om Petra var litt vill og jeg ikke helt turte å ha henne løs hele tiden. Spesielt ikke når jeg skulle kaste for den andre hunden like ved der Petra og jeg stod.

Etter hvert gikk vi over til å bruke ender på andre siden av vannet. Petra klarte seg ganske bra, men jeg ble litt bekymret på slutten, siden hun tydeligvis svelga mye vann og hadde problemer med å komme seg over. Hun ligger jo så lavt i vannet når hun svømmer at hun får vann i munnen. Da hun omsider kom fram kasta hun opp masse vann og så ganske forkommen ut.

Men, da vi begynte å gå ned mot bilene igjen og hun fikk kasta opp enda mer vann, kom både formen og humøret seg kjapt.

Vi stoppa i skogen på vei ned og trente litt med kanin - og begge hundene henta viltet greit.


Ja, vet ikke helt om vi er klare for AK, men vi er i hvert fall på vei i riktig retning. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar