torsdag 10. september 2015

09.09 Herlige åpne jorder




I dag fikk først Petra en drøy times runde på jordet. Både fikk hun strekke på bena og apportere.

Jeg gjentok samme opplegget flere steder. Gikk fot bort til et referansepunkt og smøg ut to dummyer som hun ikke så. Gikk litt på avstand og kasta en tredje. Så fikk hun apportere til samme sted med større og større avstand.

Da jeg hadde gjentatt dette opplegget et par ganger og skulle i gang med det for tredje gang begynte hun antagelig å bli litt sliten i hodet. Og så skjedde noe skikkelig pussig. Hun hadde vært én gang og henta dummy på et området og jeg skulle sende henne for andre gang. Muligens var jeg ikke overtydelig når jeg pekte ut retningen, hun hadde jo nettopp vært der, og det var ikke noe annet sted som kunne friste henne - trodde jeg. MEN, lille gul, bråsnudde 180 grader og spant avgårde på mitt «gå».

Hun løp tilbake til stamplass der jeg hadde festa et merkebånd for å ha noe å sikte på når jeg skulle gå i rett linje fra området. Så lette hun intens på bakken.

Hm. Altså fikk hun med seg fra mandagens trening at når jeg sier «gå» så skal hun snu rundt 180 grader og løpe, - he-he! Får jo prøve å forklare henne at hvilken retning jeg peker i også er viktig å legge merke til...






Vel, Petra fikk vente hjemme mens jeg trente med et par andre ekvipasjer og Carmen. Vi bygde opp linje over bekken og lagde også et par linjer mot områder sånn at vinkelen ble ganske liten da vi kom på avstand. Hadde også noen forstyrrende kast i nærheten av linja over bekken, - noe Carmen syntes var litt vanskelig.


På slutten sendte vi dem over bekken fra et helt annet sted. Dessverre fant ikke Carmen den siste dummyen som lå igjen på tross av at hun var flink og gikk rett dit jeg ba henne om. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar