mandag 7. september 2015

06.09 Treningsdag 2 på Odals Verk











Etter en solid frokost dro vi umiddelbart opp i terrenget. Temaet på formiddagen var markeringer. Hadde en kjempefin økt med Carmen. Vi tobente fikk trent på å markere og bli stressa selv. Så er det kanskje litt lettere for oss å sette oss inn i hundenes situasjon. Blant annet måtte vi huske mange markeringer som kom i kjapp rekkefølge.





Vi gikk etter hver videre til at vann for å trene at hundene skulle klare å svømme parallelt med land uten å gå i land. Det gikk ganske greit med Carmen i første runde - på «over». Det ble med den ene runden på Carmen og en hund til, de andre fortsatte.







Vi som har unge hunder forlot altså vannet og dro ned til gården med ungdommene. Begynte med å trene litt jaktlydighet, og plutselig kom pøbel-Petra tilbake. Hun har jo vært fraværende i flere uker. Sukk!

Jeg må bare konkludere med at sånn jaktlydighets-opplegg ikke passer for Petra. Altså når det er sånne «tulle-oppgaver» a la kaste ut diverse dummyer foran hundene og de skal sitte og bli på linje og ingen skal hente. Når det er ordentlige oppgaver ute i terrenget kan hun jo åpenbart oppføre seg greit.

Omsider var jaktlydigheten over og vi hadde en runde med markeringer på andre siden av den lille dammen. Flere av hundene strevde med å gå rett ut i vannet og komme vannveien hjem, men dette klarte Petra helt ypperlig. Så vi behøvde ingen repetisjoner.













Etter at de med valper hadde trent med vilt, avslutta vi helgen med mat og prat om fellestreningene våre framover.


Tusen takk for en herlig helg, folkens, særlig til arrangørene Anita og Per Arne, grunneier Christine og treningsansvarlige Steen og Wenche!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar