tirsdag 30. juni 2015

30.06 Vanntrening en lys sommerkveld

 








Det er herlig med sommer! Hva passer vel bedre en lys sommerkveld enn å dra til et tjern og trene med gode venner.

Jeg tok faktisk med meg Petra i dag selv om treningskompisene hadde AK-hunder. Carmen fikk vente i skyggen i bilen. Tross alt var det jo bare Carmen det dreide seg om hele helgen, mens Petra venta i bilen.

Vi gikk altså til et tjern og jeg påtok meg jobben å gå over til andre siden og kaste markeringer til de to treningskompisene. Så fikk Petra en markering borte hos dem. Jeg la igjen to dummyer til hver av de tre hundene og kom meg tilbake til stamplass. Så ble hundene sendt til området.

Petra hadde jo ikke stått og sett fra riktig side at det ble kasta, men etter å ha sett de andre to hundene svømme over, var det ikke noe problem for henne å klare det.

Vi kåla litt med avlevering helt i begynnelsen, man ganske kjapt fikk vi riktig så god dreis på det. For Petra er ikke det med risting noe problem, hun virker veldig ubesværa av å være våt i pelsen. MEN, jeg må være på vakt ETTER avlevering, siden hun da kan ha en tendens til å få ”labbefnatt”, altså at hun vil rulle seg rundt i lyngen og liksom skli sidelengs bortover.

AK-hundene fikk til slutt en dobbeloppgave med en markering til siden for dirigeringen over vannet. Så skulle dirigeringen inn først.

Så bytta vi på, sånn at en av de andre ble stående igjen på stamplass og vi andre to gikk rundt. Petra fikk hente en markering der, før treningskompisen kom rundt og vi alle skulle sende hundene over.

Vi hadde med vilje gjort denne oppgaven litt vanskelig, med at det på andre siden var en halvøy hundene måtte forsere for å komme til området. Altså først svømme over tjernet, ta seg over halvøya, noen få meter til med svømming, og så land. Vi hadde gjort det FOR vanskelig, viste det seg. Heller ikke AK-hundene knekte denne koden umiddelbart.

Jeg angra på at jeg hadde gjort det såpass vanskelig for Petra. Siden jeg ikke har annen styring enn stopp der ute, ble dette umulig å få til.

Dermed gjorde jeg en vellykka avslutning på treningen for Petra med markering i siv på den andre siden (ikke lengre enn at vi damene klarte å kaste dit).

Tanker etter kveldens trening: Rent stressmessig er det ikke noe problem å ta med Petra på trening av denne typen, selv om de andre hundene er på et høyere nivå. Motivasjonen hennes for å jobbe og vannpasjonen er stor, så det driver henne bra ift arbeid ved/på vann. Samtidig er hun ikke verken gal eller hysterisk ift vann, men helt kul. Avleveringene går i det store og hele bedre og bedre. Risting er ikke noe problem, og heller ikke terrengskifte i form av å gå i vann eller det å svømme langt og over til andre siden.

Dermed ”trenger” vi ikke nødvendigvis mengdetrening på vann, men trenger å trene styring på land. På tide å komme mer i gang med forskjell på side- og ut-dirigering, f eks.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar