torsdag 2. juli 2015

01.07 Fremmadsending og felt









Vi er veldig ivrige på treningsfronten om dagen, så i dag var det nytt møte i skogen. Vi dro tilbake til det samme området som vi brukte på mandag. Ønska å finne ut om hundene huska linjene vi hadde trent sist. Derfor tok en av oss med dummyer og gikk i en sirkel og la ut på begge stedene, altså uten å lage spor fra der vi skulle sende.

Før vi gikk i gang med å sende hundene tenkte vi gjennom hvilket av de to områdene som kom til å bli mest vanskelig for dem. Terrenget var litt forskjellig på de to stedene. Men, kanskje var den største forskjellen at de forstyrrelsene vi kasta til siden for linjene for et par dager siden var mer forstyrrende for den ene linja enn for den andre.

Som forventa var det linja hvor vi hadde laget de vanskeligste forstyrrelsene som var den vanskeligste.

På den letteste linja var begge hundene kjempeflinke og løp rett ut. Den andre derimot måtte vi korte inn avstanden og gå litt nærmere på.

Så la vi opp et feltsøk med bare pels-dummyer. De fikk hente annenhver gang. De henta 3 hver og da lå det fortsatt 3 der ute. Jeg tok med meg Petra ut og hun fikk søke sammen med meg. Så fikk vi inn alle. Og med bare perfekte avleveringer hver gang. Herlig! Sliten var den lille gule også.

Vi tok en liten runde med apport av 2,5kg pels-kanin-dummy. Vanskelig å bære, men synes Petra klarte seg bra.

Og helt til slutt ble det noen vilt-apporter. Petra brukte kanskje litt tid på opptak, men avleverte fint. Det er vel bare å fortsette med vilt-trening framover….



 

Etter treningen med Petra ble det en tur i skogen med begge hundene. De koste seg med å løpe og leke sammen, - lenge siden sist. Jeg dro til et lite vann, eller kanskje rettere en kulp. Petra kasta seg uti DET gjørmebadet!. Det har jo vært litt tørt det siste, så det var mye mer møkkete der enn det har pleid å være. Det hjalp da vi gikk rundt og kom over på andre siden. Så fikk de vaska av seg gjørma.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar