torsdag 2. juli 2015

02.07 Enda en vanntrening






























Det fantastiske sommerværet fortsetter. Det nytter jo ikke å sykle i varmen, men det passer veldig bra med vanntrening.

Vi var tre stk med unge hunder som møttes i dag. Begynte med å sende hundene over en liten kanal og ut på en halvøy. Dette gikk jo veldig greit. Så var det å få til en bra progresjon med det formål å få de til å gå til dette området. Selv om det ble kasta forstyrrelse. Selv om tiden gikk. Selv om de ble plassert med ryggen mot vannet.

Petra var veldig flink på det tekniske. Og veldig lenge var hun også flink til å forholde seg pent ved foten, uten å få labbefnatt eller dra av gårde. MEN, etter en hjemkomst hvor hun jo hadde en tanke om at forstyrrelsen fortsatt var der, ja, så stakk hun. Bort til ryggsekkene og klarte å stjele en tennisball fra en av dem. Og dermed kom hun jo ikke hjem, og måtte fanges inn.

Alle ryggsekker på trening må altså være ordentlig lukka igjen…

Vi la igjen to dummyer til hver og flytta oss over på den andre siden. Denne gangen til nettopp det samme området som hundene hadde henta på hele tida. Men, likevel var det litt i overkant. Da var det jo artig at i hvert fall to av de tre firbente klarte å forsere vannet opptil flere ganger.

Ved en anledning var det vanskelig å få en av hundene til å gå ut. Jeg gjorde forsøk på å kaste dummy over, eller i hvert fall langt ut på vannet. Men, den landa i vann -dermed ble det to stk duftsspor/forstyrrelser på vann. Og dette ble tydelig da jeg prøvde å sende Petra over. Hun ville først undersøke at det virkelig ikke var noe der hun hadde sett markeringene. Men, til slutt gikk hun over.

Helt til slutt fikk alle hundene prøvd seg på en and på vann. Petra var nok litt motvillig til å gi den fra seg, så vi trente en del avlevering av and - ved vannet.

Carmen fikk en liten halvtime i skogen og var veldig fornøyd med markeringer i tett buskas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar