torsdag 11. juni 2015

08.06 Vellykket trening med to





Etter 5 km sykkeltur med hver av hundene dro jeg av gårde på trening. Vi var to som møttes med våre unge hunder på myra.

Selvsagt gikk vi fot inn til stamplass.

Tema for dagen var blant annet å fortsette med nærsøk på tross av forstyrrelse. Dette gjorde vi ved først å la de søke i et område, sånn at dette området ble godt kjent. I neste runde skulle hunden stoppes i dette området og sitte og bli mens medhjelperen kasta en dummy et stykke unna.

Petra var i grunn ikke fullt så flink til å søke nøye på et lite område som jeg kanskje hadde forventa. Hun ble litt stor i søket. Men, det positive var at hun ikke hadde noen som helst tanker om at hun skulle hente forstyrrelsen.

Vi jobba også litt med markeringer, hvor vi begynte med en vanlig, kjedelig canvasdummy, fortsatte med gummifugl-dummy og avslutta med pels. Jeg var spent på avleveringen til Petra. Det som var gøy var at både opptakene og avleveringene hennes var helt fantastiske!

Det så ut som hun knekte en slags kode om at jo kjappere hun var ute og henta og avleverte, jo kjappere fikk hun en ny oppgave. NETTOPP, Petra, - det er jo DET jeg har prøvd å forklare deg en god stund. Jo bedre du oppfører deg, jo morsommere blir treningen!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar