tirsdag 30. juni 2015

29.06 Mandagstrening på vilt








Nå har vi hatt noen fine treninger med ungdommene på mandager og i dag stod vilt på programmet. Men, først litt dummy-trening.

Vi lagde et par områder for fremmadsending i dag. Gikk ganske langt i skogen, over tuer, trestammer, nedover og oppover i terrenget. Og la til slutt ut dummy i en kvisthaug. Så trakk vi oss lenger og lenger unna og sendte hundene.

Dvs vi la også inn forstyrrelser underveis. Kasta til siden for fremmadsendingslinja sånn at de etter hvert måtte passere områder til siden, som jo var interessante.

Dette viste seg å bli en veldig bra trening. Ikke fordi hundene gjorde helt rett, men faktisk nettopp fordi de gjorde noen feil - altså trakk mot fristende områder til siden. Men, der var det jo ikke noe å finne. Og vi fikk mulighet til å kalle hjem og begynne på nytt. Og da lyktes de når de løp rett fram dit de fikk beskjed om. En befesting av vårt håndtegn, altså.

Vi gjorde på lignende måte til to steder i skogen. Og du verden så flinke de var på å løpe langt rett fram til kjent område. Dessuten brukte vi pels- og fjærdummyer som en slags oppvarming til vilttreningen vi avslutta med.

Spennende med vilt og Petra - veldig lenge siden sist vi prøvde. Jeg synes det gikk ganske greit, selv om innkomst og avlevering ikke var perfekt. Vi får bare fortsette og pøse på med mengdetrening på vilt framover. For, vi trener jo selvsagt mot AK og også varmtvilt, selv om Petra ikke en gang har starta i BK!



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar