søndag 1. februar 2015

31.01 Alene-trening

















Det lønner seg ikke å basere seg på Yr når en legger planer for trening 5 dager fram. Heldigvis gjør jeg ikke det, siden jeg vet at her i landet går det ikke an å regne med at værmelding er gyldig så langt fram i tid.

Så, selv om det var meldt snø og selv om det ikke ble noe fellestrening, var min plan for dagen trening. Og så slo været til med sol og oppholdsvær. Mye triveligere å trene i, selvsagt, enn snøvær.

Underlaget var også helt glimrende. Hardt dekke med litt nysnø på toppen.

Jeg tok altså turen ut på egen hånd med begge hundene. Det er jo liksom litt kjappere og mer effektivt enn å ta én om gangen. MEN, det er ikke så lett å få trent Carmen hvis jeg har med Petra - det blir for stressende for ungdommen. Dermed blir det begrensa hva Carmen får av trening på apportering. På den andre siden blir det mye passivitetstrening på Carmen, da….

Jeg gikk hjemmefra til det fine jordet i nærheten og begge fikk løpe løs og få ut litt stim. Framme på den andre siden ”parkerte” jeg Carmen ved sekken på den ene siden av en øy. Så tok jeg med Petra og en dummy og gikk på den andre siden av øya for å trene opptak og avlevering på korte avstander. Veksla på å legge dummyen mellom henne og meg og å kaste den inn i buskas på øya.

Oppsummeringen er vel at noe gikk greit og annet ikke. Det ER en utfordring med dummy med snø på. Så det er greiest å ”gjøre klart” området dummyen skal ligge på, så den ikke forsvinner ned i snøen.

Ellers prøvde jeg meg litt ute også med klikker i dag, men synes ikke helt jeg har dreisen på det. Ute er det jo enda flere ting som kan gå skeis på vei hjem. Og det kjennes ikke greit å klikke og gi godbit for bra opptak hvis hun ETTER opptaket har mista dummyen flere ganger, har skjevt grep og ikke kommer rett hjem….

Etter Petras økt fikk Carmen noen enkle fremmadsendinger før vi gikk hjem fra jordet.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar