mandag 23. februar 2015

22.02 Flinke Petra








 









Søndag er altså Petras dag og trening med «hennes gjeng». I dag var vi fem ekvipasjer som var klimaflyktninger og dro sørover til (nesten) barmark. Vi trente på ei myr, som det var litt is igjen på her og der, men for det meste barmark.
 
Etter forrige helg har jeg gjennomført og tenkt på dette med avlevering. Da fikk jeg jo et tips om å stå helt rolig og bare holde fram hånda. Det funka suverent forrige helg og også i dag. Petra hadde kun 100% nydelige avleveringer. Så deilig!
 
Det med avlevering VAR jo faktisk 100 % perfekt en gang med Petra, også har jeg surra det til i en periode. Og prøvd med mye rart for å rette på feil. Så kan det se ut som «det enkleste er det beste» - bare å gå tilbake til det hun kjenner igjen – håndtarget-assosiasjonen. Altså – når jeg holder fram hånd betyr det for henne at belønning kommer. Det gjelder bare at hun finner fram til hånda mi og stempler dummyen i den. Og jeg lar altså være med å rose høyøydt, fekte med armene, blåse innkalling eller lage annen støy. Bare står rolig og venter.
 
Bra grep hadde hun også, lille gul – hver eneste gang.
 
Opptaket, da? Der har vi jo siden forrige uke trent a la lydighetstrening – lære hunden hva et bra opptak er. Holdt på inne på kjøkkengulvet. Og jeg tror at det har gitt resultater i terrenget. Nå var det selvsagt ikke så godt å si alltid, så lenge de fleste dummyene havna sånn i vegetasjonen at ingen av oss kunne se det så godt. Kun på slutten når vi gjorde en dobbeltmarkering, fikk jeg rapport på at den første plukka hun helt perfekt. På den andre nølte hun et lite øyeblikk, rakk å sende meg et blikk før hun tok den. Men, det var i hvert fall ikke snakk om å stå og henge over dummyen, som hun har gjort tidligere.
 
Kan i hvert fall helt klart slå fast at dette går framover og at vi er på bedringens vei i å få løst knuten vi har hatt. Og jeg er bare SÅ glad for det! Så går det an å begynne å trene ordentlig. Det nytter jo ikke så lenge ikke grunnapporten er på plass.
 
Det vi gjorde i dag var at vi som vanlig begynte med jaktlydighet. Petra virka veldig sansa og fin helt fra start i dag. Klarte blant annet sitt og bli veldig lenge da jeg var inni skogen og lette etter dummy.
 
Så la vi ut noen områder, og hadde én markeringsoppgave. Vi bytta på å sende til de forskjellige områdene, kaste og hente markering.
 
Etter denne runden prøvde vi oss på litt på feltsøk, - det er det jo kjempelenge siden Petra har gjort. Jeg konstaterer at hun i mye større grad enn Carmen leter nøye fra start. Ingen vanvittig springing rundt i terrenget.
 
Helt til slutt ble det litt markeringer. Blant annet fikk Petra hente en dobbeltmarkering, hvor hun fant begge to greit.

Er veldig fornøyd med lille gule hunden nå. Kjennes som vi endelig har funnet tonen, Petra og jeg.
Carmen hadde vært alene hjemme mens jeg var i «Syden» på trening, så det ble en kort runde med henne på jordet i de siste restene av dagslyset.
Etter en sånn fantastisk hundehelg kan jeg være trygg på én ting. Mandag blir det ikke mye bevegelse å se på webkameraene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar