lørdag 14. februar 2015

14.02 Trening og tur

















Tidlig start på elitetreninga i dag, allerede kl 10, faktisk. Og i dag gikk ferden sydover - til BARMARK! Herlig å skue snøfritt landskap, men til gjengjeld var det en del gjørme.

Petra fikk altså vente i bilen, mens Carmen sammen med fem andre hunder fikk prøvd seg på basic sidedirigering i dag. Vi lagde rett og slett oppgaver med lange avstander. Begynte med å befeste et par områder.

Så fikk én og én fører gå fram med hunden og sette den igjen ved det ene området etter å ha kasta en dummy noen meter unna. På forhånd var det lagt ut dummy på det andre området uten at hunden hadde sett dette. Deretter gikk føreren på lang avstand og skulle altså sidedirigere hunden.

På første oppgaven mislyktes Carmen totalt. Hun rett og slett tok fristelsesdummyen som lå i nærheten, og gikk altså ikke på sidedirigeringen. Jeg måtte sette henne igjen på nytt og på andre forsøket gikk det, med litt besvær. Hun ville nemlig utover på det andre jordet istedenfor å gå rett til venstre.

I andre runde, hvor hun skulle til motsatt hjørne, gikk det langt bedre. Da løp hun så vakkert rett til siden og fortsatte uten å tvile hele veien.

Etter å ha holdt på litt på jordet forflytta vi oss videre til et beiteområdet med kupert terreng. Carmen klarte seg suverent på fremmadsendingene vi gjorde på skrå. Når vi skulle gjenta sidedirigeringsoppgaven fra tidligere gikk det dårlig første gangen. Her var det nemlig litt utfordrende å få avstand til hunden og likevel se den. Men,m på andre forsøket gikk det bra.

Vi fortsatte til enda et nytt område med et stort jorde i en nedoverbakke. Også her delte vi oss i to grupper. Og sendte hundene både til det hjørnet vi selv hadde lagt ut på og til det hjørnet hvor den andre gruppa hadde lagt ut. Carmen klarte seg bra her, på dagens siste oppgave.









Tilbake til bilen og hente de yngre hundene. Så var vi en gjeng på fire tobente og ni firbente som gikk tur på de samme jordene. Både Carmen og Petra fikk altså løpe løs og kose seg med resten av flokken. Og gafle i seg mengder med rådyrmøkk. Så mye at de begge spydde i løpet av ettermiddagen/kvelden og gjorde fra seg en ekstra gang.

Mette og fornøyde etter dagen, altså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar