torsdag 26. februar 2015

23.02 Konsentrasjonsøvelse med kanin


Petra hadde jo «spesialundervisning» med konsentrasjonsøvelse på opptak for en uke siden. Så har vi holdt på og testa ut dette på kjøkkengulvet i uka som har gått, med litt forskjellige dummyer. I dag var tiden for å prøve øvelsen med kanin.

Det var en liten gul hund som var superivrig og lurte på hva som lukta så godt. Hun fikk prøve seg på dummyene først, men det var tydelig at forventningen var på viltet.
 
Ok, litt nølende i første runde, men så erfarte hun jo at hun måtte konsentrere seg og være superkjapp for at kaninen ikke skulle forsvinne. Så, etter hvert funka det kjempefint.

Dette er en veldig behagelig måte å trene på. Ikke noe mas, ingen kjefting. Bare positiv forsterkning og ingen konflikt rundt hundens opptak, grep eller avlevering. Og det funker!

For øvrig var gårsdagens «påskevær» endret til sidelengs snøvær i dag. Alt som var bart er nå dekka av et hvitt, bløtt lag med snø. 10 cm minst!
 
Men, det gjelder å utnytte elendet, så jeg tok rett og slett med meg dyra ut på det fine høstsådde jordet, som altså med ett var blitt mulig å gå på igjen. Og etter 1.5 times kaving i snøen var både tobent og firbente slitne og fornøyde!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar