mandag 9. februar 2015

09.02 To år i dag















Rampete. Trygg. Utfordrende. Tyst. Destruktiv. Uredd. Slitsom. Artig. Epileptiker. Mentalt sterk.

Tenk at Petra har blitt 2 år, - hvor har tiden blitt av… Husker godt at jeg fra første stund skjønte at dette var noe helt annet enn den hunden jeg hadde fra før. Allerede på turen hjem fra oppdretter og på en av de mange pausene jeg tok. Dama som nærmest kom løpende mot oss, fordi valpen var så søt. Og lille Petra som entusiastisk løp dette fremmede mennesket i møte. Helt uredd og positivt innstilt til alt og alle.

Og sånn har det fortsatt - en sosialt fullstendig ukomplisert hund. Uansett hva vi møter av folk og dyr på tur, - Petra er aldri redd eller sint, heller ikke overdrevent interessert, men akkurat passe nysgjerrig. Jeg behøver aldri være redd for at hun skal utagere eller bli skremt. For å være helt ærlig er det heller Carmen som ”ødelegger” enkelte møtesituasjoner ved å kaste seg fram.

Dog ikke så føyelig som Carmen, så jeg har klødd meg i hodet noen ganger underveis i treningen av Petra. Ting jeg ikke en gang tenkte gjennom med Carmen, har ikke på samme måte gått av seg selv med Petra.

En hund med sterke jaktinstinkter. Hun er seriøs, liksom, leker ikke butikk. Blir hun sluppet løs etter et treningspass, skal hun alltid bort og undersøke der noe skjedde, mens Carmen mer tar fri og gjør alt mulig annet. Søksintensiv og i det hele tatt intens. Mye det har tatt tid å trene inn, fordi det ikke var mulig å mengdetrene det da hun var yngre.

I motsetning til Carmen TØR Petra å gjøre noe galt. Både i trening, men også hva gjelder omorganisering av heimen,

Akkurat det siste kunne jeg gjerne ha klart meg uten… Petra har ødelagt for mye penger, i motsetning til Carmen som aldri har ødelagt noe. Men, nå ser det omsider ut som hun har landa. For sikker hets skyld bor hun likevel på ”glattcelle” når jeg er på jobben. Hun har mange kvm å gå på, er ikke innesperra i noe bur, men rommet er kledd med kompostgrinder og inneholder ingen fristende tekstiler.

Petra har ikke starta på noen B-prøver, bare et par Workingtester. Hun har ikke vært moden for det, rett og slett. Men, vi får se i løpet av våren.

Ellers er jo selvsagt det store ”temaet” for denne 2-åringen min at hun er kronisk syk, - hun har epilepsi. Noe jeg lever med hver dag, og er konstant bekymra for. Og som gjør at jeg bruker mye tid og energi for å tilrettelegge så godt jeg kan.

I kveld har jeg f eks starta på prosjektet Få plass til fryser til råfor. Dette er altså den siste ideen jeg har fått ift Petras sykdom - gå over til karbohydratfri kost. Men, for å kunne bruke råfor, må jeg ha en fryser å ha det i.

Dermed brukte jeg litt tid på å få rydda plass til en fryser i en av utebodene - få frakta bildekk osv ned i garasjen. Også ser det ut som jeg kan få tak i et fryseskap til en grei pris på en butikk som selger brukte hvitevarer - hadde jo god erfaring med dem sist jeg kjøpte fryser.

Men, først må jeg rydde enda litt mer i boden og også se på strømuttaket. Så er jeg i startfasen med å få til noe samhandling for å få kjøpt inn stort og dermed få den billigste prisen for foret. Ser for meg en del arbeid med dette, men altså litt penger å spare ift tørrforet.

Status i heimen nå for tiden er at hundene får en fjerdedel av måltidene sine i form av råfor fra Vom og hundemat. For Petras del har det vært helt ukomplisert å introdusere dette foret. Carmen, derimot, spydde etter hvert måltid i begynnelsen. Jeg har funnet ut at det som må til er å bløte opp det tørrforet hun får sammen med råforet. Det er akkurat som de harde tørrforkulene irriterer magen når de kommer dit sammen med råforet. Dermed har også jeg blitt en av dem som umiddelbart etter ett måltid setter foret i bløt til det neste.

Tanken framover er altså å fase ut tørrforet kombinert med at jeg får brukt opp det jeg har igjen av Royal Canine, og dessuten har fått på plass fryser og kjøpt inn i stort. Foreløpig har jeg kjøpt en del frosne 0,5kgs pølser med V&H. Og det kan hende jeg også må kjøpe en 20 kg sekk med frossent for før jeg kommer så langt at jeg får til noe regime med å hente ferskt hos produsenten.

Dagens bilder viser for øvrig det første året med Petra.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar