torsdag 26. februar 2015

25.02 Konsentrasjonsøvelser med forstyrrelser



Først tur på ettermiddagen. Så var det tid for en runde med konsentrasjonstrening med Petra – denne gangen med heftige forstyrrelser. Vi var altså en tur på senteret der det også var andre ekvipasjer som trente på sine ting. Og midt inni der, skulle Petra og jeg trene opptak – også med en kul fasan-dummy.

Interessant nok var ikke problemet at Petra ble høy, men heller at hun ble litt lav, særlig etter at en ung Schäferhund kjefta på henne. Ellers oppdaga vi at det var forskjell på sidene. Opptaket hennes når hun snur seg til høyre er kjappere enn når hun snur seg til venstre. Hvorfor? Jo, fordi den tobente har lettest for å legge dummyen til venstre for seg (og altså til høyre for Petra), sånn at godbiten naturlig kan administreres med høyre hånd.

Sukk, en av mange grunner til at jeg ikke trener lydighet er at det blir så mye armer og bein, koordinering og timing at det går helt rundt for meg. Og dette er absolutt i grenseland for hva et klønete «skogstroll» kan få til. Kanskje det er bra trening for meg også?!

Jeg var i hvert fall veldig fornøyd på slutten. Da brukte vi en 2 kg tung dummy som ble lagt til siden (og Petra måtte snu seg til den vanskeligste siden, venstre). I det Petra skulle ta den opp holdt medhjelperen på med masse forstyrrelser og var borte og tok på dummyen og snakka til Petra. Likevel plukka lille gule hunden den tunge apporten og stempla den i hånda mi. Det er hunden sin, det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar