søndag 8. februar 2015

07.02 Stjernegjengen og chilikveld



Det har blitt en tradisjon. Hvert år i januar/februar har Stjernegjengen chilimiddag hos meg etter treningen. Heller ikke noe unntak i år. Men, med 12 til bords, som til sammen eier 23 hunder, var jeg litt spent på hvordan middagen skulle forløpe.

Formiddagen ble brukt til å klargjøre heimen til storinnrykket, ikke minst samle stoler og få dekka bord. Dessuten ble det en treningsøkt med Petra. Vi kombinerte fritt løp på jordet med litt enkel apporteringstrening i skogen. Bra opptak og avleveringer. Litt fot på vei hjem og mer frislipp.

Så fikk altså Petra være hjemme mens jeg tok med Carmen på trening med gjengen.











Det blåste noe skikkelig i dag. Vi her på sentrale Østlandet er jo ikke vant med vind, så når det bikker 20 sekundmeter synes vi at det er altfor mye. Heldigvis var det plussgrader og sol, så det var greit temperaturmessig. Men, jammen var det litt utfordrende å trene. En bruker jo hørselen ganske aktivt når en holder på med markeringstrening - godt både for hund og eier å kunne høre hvor dummyen faller. Særlig hvis den er vanskelig å se. I dag var det vanskelig både å se og høre…

Vi delte oss opp i to grupper og var medhjelpere for hverandre. Stod på linje og venta og venta - OG venta på at medhjelperne skulle ”jakte”. Heftig for hundene å stå sånn på linje og bare vente uten at det skjer noe. Evt høre på skudd og bråk uten å få jobbe. Så, det er definitivt en type trening vi trenger.

Synes vel ikke Carmen var på sitt mest lydhøre i dag, men er usikker på om hun kan tilgis noe pga vinden….






Etter ca tre timer ute i vinden var det tid for å samles hjemme hos meg. Det viste seg at antall hunder som ble med inn var 13. Og med 12 tobente, var vi altså 25 individer på 75 kvm, og hadde dermed ca 3 kvm hver. Og akkurat nok stoler og plass rundt spisestuebordet til å innta chilien. Helt klart ny rekord både på folk og hunder i heimen min!

Det gikk kjempefint! De to løpske tispene og en tispe til ble plassert på kjøkkenet. Fem-seks hunder ble plassert på kontoret bak barnegrinda. Og resten fikk være i stua sammen med oss. De er jo bare helt fantastiske, disse retrieverne våre. Tenk at det går an å stappe 13 stk av dem sammen på såpass liten plass, - og det går helt fint. De fleste roa seg jo kjapt ned og lå til dels og sov

En kjempehyggelig kveld med beste elite-treningsgjengen. Er SÅ glad for at jeg sammen med en til tok initiativet til å få starta opp en treningsgjeng for noen år siden! Også har vi altså blitt utvida og endra noen ganger, til per i dag å være 10-11 stk. Trening 1-2 ganger i uka, og fordeling av ansvar som settes opp for et semester av gangen.

I tillegg til de jevnlige treningene har vi altså denne fine tradisjonen med å spise chili hjemme hos meg. Så kan vi bruke en hel kveld til å prate sammen. Og evt ta opp til diskusjon ting vi trenger å avgjøre i fellesskap.

Latteren satt løst rundt bordet og vi hygget oss i hverandres selskap. Et par utmerkelser ble også utdelt og belønnet med sjokolade. En for klokskap og en for muntrasjonsråd.

Jeg er privilegert som har verdens beste hobby og så mye hygge som følger med hobbyen!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar