søndag 8. februar 2015

04.02 A-prøvetrening på skoleplass



Det ble tid til en liten tur på jordet ved solnedgang, sånn at begge fikk litt trim. Så gikk veien videre til kveldens fellestrening for Carmen.

Jeg synes vi er flinke i treningsgjengen til å gjøre det beste ut av vinteren hva gjelder jakttrening. I dag fikk vi trent oss på tight styring. Mange oppgaver hvor en hund ble sendt til et punkt og stoppa, for så å vente på at en annen hund ble sendt ut på jobb i nærheten. Så ble den stoppa hunden sendt videre.

Carmen strevde litt med dette første gang det var hennes tur til å sitte og avvente. Da juksa hun rett og slett og løp bort til dummyen hun altså skulle vente med å hente.

For øvrig var flere av områdene markert med lys, til og med noen med farger. Det var jo en del skigåere som gikk forbi plassen der vi holdt på. De må ha lurt fælt på hva vi drev med…

For Carmen er jo sånne passerende fremmede mennesker en utfordring, så jeg må alltid passe litt ekstra på henne da, evt koble henne. Blir altså en miljøtrening i tillegg til jakttreninga.

Ellers var det om å gjøre å få styrt hunden til riktig dummy selv om det fantes flere alternativer der ute. Dette syntes vi var veldig nyttig og skal nok ”spille videre på samme melodi” ved senere treninger. Konseptutvikling, var det en som kalte det - thihi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar