søndag 1. desember 2013

30.11 Vi fortsetter med fellestrening








Dagen starta med valp/unghundtrening med fem ekvipasjer på et jorde. Vi hadde et par gjesteekvipasjer - veldig greit det, å ha med noen nye hunder.

Synes jeg merka på Petra at hun ikke hadde fått løpt noe før treningen - det var mer uro i den lille kroppen enn i går, og sitt og bli var vanskelig.

Vi gikk på linje, sitt og bli, ikke noe kasting. Så gikk vi to og to bak hverandre, og med én ekvipasje bakerst. Den som gikk bakerst tok med hunden og gitt fot mellom rekkene og stilte seg først. Så var det en av de som gikk bakerst sin tur til å gå og stille seg foran.

Etter hvert gikk de fleste hundene fri ved fot og vi gikk tettere og tettere på hverandre.

Etter en og en halv times trening var det tiden for å putte Petra i bur. For at hun ikke skulle fryse i bilen, hadde jeg fått lov å legge henne i bur på vaskerommet hos de vi trente hos. Veldig snilt!


...







Så, lille gull lå noen timer i bur mens gjengen hadde elitetrening, og jeg gikk med Carmen. I dag hadde vi noen gjester med oss og var faktisk ti ekvipasjer til sammen. Delte oss i to, sånn at fem gikk med hund og fem var medhjelpere. Så bytta vi plass etter et par timer.

På det første jordet ble det skutt to launcher-egg, kasta en dummy, og så hadde vi to områder som var lagt ut på forhånd. Så rullerte linja, slik at alle hunder i tur og orden fikk alle oppgavene. Etter å ha avansert over jordet, ble hundene sendt tilbake til steingjerdet for å søke tennisball.

På det neste jordet gjorde vi noe lignende - med tre markeringer og to dirigeringer.

Carmen markerte veldig bra, og var litt bedre på styrbarhet enn forrige trening.

Vi var deltagere i første pulje og medhjelpere i siste. Fin trening å gå passiv på linja og kaste noen markeringer.

Tilbake ved bilene venta vi til tunet var tomt, så fikk valpene leke litt sammen med husets voksne hund. Interessant å observere at den voksne hunden gikk imellom valpene når hun syntes det ble mye mas.

Så putta jeg Petra i bilen og Carmen fikk løpe med husets to hunder. Siden Carmen skal være der på fredag mens jeg skal på julebord, var det greit å få litt tilvenning.

Jeg avslutta den lange dagen med å kjøre med bilen til et par-tre skoler og se etter egnet opplyst plass for tirsdagstreningen.

Borte absolutt hele dagen i dag - fra 09 til 19. Skikkelig hundedag!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar