mandag 2. desember 2013

01.12 Frihet...



- eller frihet er å dra på hundetrening to dager på rad og gi beng i husarbeidet. En super måte å bruke 1. Desember på - jakttrening med hundevenner. Hipp hurra for første desember!!!


 





Begynte med en liten tur med Petra i skogen, så hun skulle få løpt av seg litt overskuddsenergi….

Så hadde vi altså valpetreningsavtale. Og jammen hadde vi faktisk én hund av hver av rasene Golden, Labrador og Flat.

Fot og sitt og bli på jordet. Mens vi gikk på linje var det én av de andre som kasta en tennisball. Du verden så lang hals Petra fikk. Ble litt heftig for henne, så vi nøya oss med å legge ut noen dummyer etterpå - ingen flere kast.

Stod i en trekant og gikk fot én og én i sikk-sakk mellom de andre ekvipasjene. Gikk helt tett inntil de andre sånn at hundene satt virkelig nærme hverandre.

Mens en av oss andre holdt hunden var det en av deltagerne som gikk inn i skogen og skjøt et skudd med startpistol. Ingen av valpene brød seg noe særlig om skuddet.

Ellers prøvde vi også og ta hver vår ”runde” i en tenkt kvalifiseringsprøve-løype, unntatt apporteringen.

Petra imponerte meg med å gå finfint fot både med og uten kobbel, og dessuten klare sitt og bli på minst 40 meters avstand.

Etter tre timer ute var lille frøken gul god og trøtt og kunne ligge i bilen mens jeg tok med Carmen ut på en drøy times økt med dirigering til områder og markeringer.

Fant ut at det er veldig lenge siden jeg har trent alene med Carmen, - det har visst vært bare fellestrening i det siste. Det er jammen viktig og nødvendig med alene-trening også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar