fredag 20. desember 2013

18.12 Hvordan ta imot godbiter





Nok en tur langs jernbanen i dag. Omtrent ingen andre ute, siden det regna.

Så tok vi en tur på senteret sammen med de vi er i unghundgruppe med. Dette skulle vise seg å bli en helt spesiell trening.

Det begynte med at vi skulle sjekke hundens bakpartskontroll - se om vi kunne få de til å rygge opp på noen bøker som var lagt på gulvet. Og senere fikk noen prøve seg på å rygge opp noen trappetrinn.

Men, Petra - hun kom aldri så langt som til disse øvelsene. Det viste seg nemlig tydelig at hun ble så stressa ved tanken på å få en godbit at hun i grunn bare tenkte på å glefse til seg den. Dermed fikk jeg i oppdrag å trene selvkontroll.

Det var utrolig artig å se så fort Petra tok poenget. Greia er altså å holde en godbit i hånda og sakte, sakte føre hånda mot hunden. Så fort hun steppa med bena, strakk fram halsen, logra eller var urolig skulle en fjerne hånda. Videre være nøye med å gi en ”vær så god -kommando”, sånn at ikke hånda nærme hundens munn skulle bli signalet som gav den lov til å ta godbiten.

Så kunne en variere fra hvor godbiten kom, - ovenfra, undenfra eller fra siden.

Ganske kjapt, altså klarte Petra å roe seg ned og konsentrere seg om å sitte stille. Ja, dette må jeg gjøre mye av. Jeg har vært altfor sløv med å tillate et for høyt stressnivå i det hun har fått godbit. Nok en øvelse i dette med calmness leads to reward, altså….

Lille Petra ble ganske så sliten av å konsentrere seg, faktisk, og sovna nesten etter hvert.

For øvrig veide jeg henne til under 20 kg i dag, - hun har altså gått litt ned i vekt. Så, da får vi gå litt opp på mengden fór, Som jeg har vært inne på før så har denne hunden en enorm forbrenning!



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar