mandag 2. desember 2013

02.12 Stopp på avstand


Bildet viser sinnsstemningen etter en aktiv dag for to frøkner - tatt i helgen som var...

Petra fikk bli med på jobb i dag, siden jeg skulle på et møte og være borte litt lenge. Hun fikk ligge i bur på et lånt kontor, noe hun selvsagt klarte helt fint.

For å utnytte dagslyset ble dagens skogtur lagt til Sarpsborg, siden jeg altså var der på møte. Fine turstier som Petra aldri hadde vært på.

Som vanlig ble det mye både innkalling og stopptrening. Det gikk for alvor opp for meg at Petra ikke skjønner at stoppsignalet betyr å sette seg på lang avstand. Hun har en eller annen grense fra meg, og jeg tror hun ikke helt skjønner at hun skal sette seg akkurat der hun er, men at hun tror hun skal komme litt nærmere…

Hm. Får bare finne hvor grensen går, og jobbe ut fra det.

Ellers møtte vi noen turgåere og Petra klarte fint sitt ved fot mens de passerte. Da det kom en hest med rytter, tok jeg Petra i bånd, hun boffa litt, men klarte seg ellers bra.

Ellers var det faktisk mulig å nekte henne å spise hestemøkk, hvis jeg bare var nærme nok Petra i det hun passerte møkka på stien.

I det hele tatt har lille frøken gul blitt mye mer på lag med meg de siste ukene. Hun melder bedre tilbake ute på tur. Hun klarer å gå både fot og ”her” uten å se ut som hun holder på å krype ut av sitt gode skinn i sitt ønske om å løpe av gårde. I ferd med å bli mer voksen? Eller endelig fått litt mer dekket behovet for å løpe ved at hun har fått vært mer løs i skogen enn tidligere?

Tilbake på Ås var det sykkeltur med Carmen på programmet.

Så avslutta jeg med en tur til en skole hvor jeg sjekka ut forholdene til en mulig fellestrening. Faktisk var det SÅ fint der, at det nok blir jaktlydighetstrening med Petra der framover.

Det var Petra jeg hadde med ut, og hun var riktig så flink.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar