mandag 9. desember 2013

07.12 Fellestrening med liten og stor






Tidlig start på dagen og en runde for å plukke opp begge hundene. Og jammen fikk vi tid til en times valpetrening.

Etter den sedvanlige fot og sitt og bli-biten, prøvde vi oss også på et par apporteringer. For Indi ble det markeringer og for Petra at det ble lagt ut.

Petra klarte seg veldig fint. Ikke overveldende elektrisk, gikk greit fot, venta pent på klarsignal og ut og henta dummy to ganger. Hun strevde litt med opptak av den store dummyen, den lille plukka hun greit. Og avleveringene - de var fantastisk fine. Kom rett hjem og stempla dummyen i hånda mi.

Hun trenger vel rett og slett mengde trening på store dummyer, - vi har ikke prøvd det så mye, siden det har vært apporteringstørke et par måneder.

Petra fikk være hjemme alene mens jeg dro på trening på Nesodden med Carmen. Der hadde treningsansvarlig funnet et skikkelig spennende jorde til oss. Fem ekvipasjer i dag, og denne gangen kjørte vi ikke to lag, men trente alle hundene samtidig. En må liksom være minst seks skal det være noe vits i å dele seg i to.


Vi begynte med at det ble skutt ut 10 launcher-egg. Her var faktisk Carmen pipete på linja. Lagde lyd gjentatte ganger. Jeg filosoferte over at når jeg har skutt for treningskompisene, så er hun jo tyst. Tydelig at hennes forventninger om å hente når det er JEG som skyter er mye lavere enn når det er andre som skyter.

Eggene fikk ligge helt til slutt, så det var kraftig brudd på forventninger. Vi gikk rundt til forskjellige deler av jordet hvor det var lagt ut områder.

Nok en gang hadde Carmen både bra og mindre bra dirigeringer. Er ikke alltid fornøyd med stoppen hennes. Men, heldigvis hadde hun en veldig fin en mot slutten av treningen. Og hvor jeg også klarte å ta tiden til hjelp før jeg sendte henne videre.

Det som var veldig bra i dag, og også har vært i det siste, er at hun er god på å komme rett hjem når hun har funnet tennisball. Tidligere har hun jo hatt en tendens til å søke videre med tennisball i munnen. Har visst knekt en kode der. Synes også hun var god på å være utholdende i søket mesteparten av tiden.

Helt på slutten ble det i midlertid litt mye for Carmen. Vi kjørte nemlig et felles søk på launcher-eggene. Carmen kom hjem med ett egg, men så ble det vanskelig med nummer to. Mange hunder ute på én gang og litt skummelt ble det for Carmen. Så, jeg gikk ut sammen med henne og lette, men vi var nok ikke på elt rette stedet. Dermed smøg jeg ut en tennisball for henne, så hun fikk en positiv avslutning på treningsøkten.

Nok en gang er jeg så glad for disse treningskompisene mine. Suverent med lørdagstreningene våre!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar