søndag 15. desember 2013

11.12 Valpe- og unghundtrening



I dag ble det også litt lek i hagen før lek på jordet.

Så hadde vi det vanlige onsdagstreffet i valpe-unghundsgjengen. To av hundene er altså fortsatt valper (under 9 måneder) mens Petra og én til er over 9-måneders alderen.

Vi møttes på en skole og hadde planlagt at vi skulle trene med matskåler (altså til tegn-trening uten apportering). Men, vi begynte med fot og sitt og bli-øvelser. Merka at dette var litt vanskeligere for Petra enn når vi holder på alene. Så, jeg kunne ikke gå så langt fra henne som jeg kunne på alene-treningen i går, før hun kom luskende etter meg.

For øvrig testa jeg ut det med å gå fot mellom to matskåler, og konklusjonen er at denne måten å trene på ikke funker i det hele tatt for Petra. Hun blir altfor høy av forventning, og får en sinnsstemning jeg ikke vil ha under fotgåing.

Vi bytta på å ha den ene hunden i bilen og hjelpe til med å trene den andre. Petra fikk prøvd seg på en oppgave der det var satt ut to matskåler og en medhjelper var på plass for å fjerne skåla hvis hun gikk til feil sted. Petra var flink til å gå til riktig sted.

Vi avslutta med å roe ned på sekken og hundene fikk ligge pent ved siden av oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar