søndag 22. desember 2013

21.12 Helt vilt!







Vi var en gjeng som fant ut det var altfor lenge siden hundene hadde fått apportere vilt. Dermed samla vi sammen - due, and, fasan og kanin og møttes i skogen. Siden vi til sammen hadde fire voksne og tre valper/unghunder med oss gjorde vi det sånn at vi først tok ut en og en ungdom. Til slutt trente vi samla med de voksne.

Ja, jeg tok altså sjansen på å teste ut vilt med Petra. Det er mange måneder siden sist.

Begynte med konsentrasjonstrening - med godbit. For å sette henne i en roligere sinnsstemning. Men, det tok litt tid å få henne interessert i godbiten. Hun hadde ferten av viltet og oppmerksomheten rettet mot utleggeren ute i skogen.

Jeg var ikke det minste bekymra for om hun ville ta det eller ei, - og de viste seg jo også at hun var helt spontan i opptaket - både på dua og fasanen (det var de to viltslaga hun fikk prøve).

Også var det jo bra jeg hadde langline på henne, for det der med å komme hjem var en annen historie. Med dua gikk det ikke så verst. Litt æresrunde, men så leverte hun. Fasanen derimot hadde hun lite lyst til å gi fra seg. Hun hadde i grunn lyst til å ha den til middag… Hjelpes!

Konklusjonen er - heretter blir det mye vilttrening på frossent vilt. Og med bare hun og meg. I hagen eller innendørs. Og vi skal trene de små tingene - opptak og avlevering. Og med samme teknikk før hun får holde i det - altså konsentrasjonstrening hvor hun må sitte stille og vente på lov, selv om viltet er veldig nærme munnen hennes.

Rampegullet ble altså satt i bilen og det var Carmen tur. Med unntak av ett nedlegg den ene gangen hun henta kanin, klarte Carmen seg veldig bra. Hun har jo vært borti vilt fint lite det siste året. Men, hun er medfødt spontan og medfødt interessert i å avlevere. En helt annen hund å trene enn Petra…

 




Til slutt fikk begge to frislipp sammen med to andre hunder på jordet. Alle fire raste rundt i gjørma og ble kjapt ufattelig møkkete, - særlig Petra,

Greit å få aktivisert dem litt før kveldens julekonsert i operaen med opera-solistene.

..



Da jeg kom hjem måtte jeg for øvrig ta begge en runde i dusjen. De var jo fulle av gjørme fra jordet.


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar