fredag 29. mars 2013

27.03 Klimaflyktninger










Start på mange dager med fri, og store muligheter for trening……

Fantastisk bra å få besøk av et par klimaflyktninger fra Trøndelag med samme sære hobby som meg selv, - nemlig jakttrening. Siden de fortsatt har masse snø der de bor, skulle de altså bruke deler av påsken til jakttrening på barmark/nesten barmark. Og bo hos meg et par-tre dager.

Vi rakk et par-tre timers økt i kveld før mørket tok oss. Turen gikk til det spennende, kuperte jordet jeg har i nærheten her. Der la vi ut områder, sørga for at noe annet skjedde i mellomtiden før vi sendte til områdene.

Jeg brukte noen av de samme områdene som Carmen og jeg har trent på tidligere, men noen var det lang tid siden sist vi hadde prøvd, og det var ikke alt Carmen huska like godt.

Ned den lange nedoverbakken og over bekken huska hun veldig godt, og også den over bekken og oppover bakken. Men den hvor de må opp den bratte bakken med vegetasjon, så over et jorde og til en øy, var lit fjern for henne.


På slutten fikk gjestehundene prøve seg på de fire øyene hvor jeg har pleid å legge ut apporter hver gang jeg har forlatt jordet. Det viste seg at det ikke nødvendigvis var så enkelt å holde seg i området. Også hadde vi litt uflaks med den siste øya, for der var det rett og slett ingen dummy. Må ha vært en hund ute på tur el lign som har plukka den opp etter at jeg la de ut for et par dager siden.

Litt småkaldt ble det etter hvert, så det var godt å komme i hus og fyre opp både ovnen og chiligryta. Og så ble det hundeprat til den tidligere morgen.


For øvrig var det artig å observere Carmens mottagelse av gjestene. Allerede på parkeringsplassen gav hun labradorhannen beskjed om at han måtte bare ikke tenke på å prøve seg. Dermed fikk hun være helt i fred for hannhunden. Han kasta lange blikk mot Carmen og viste tydelig at han respekterte henne. Den lille kastrerte Cairn terrieren syntes hun var interessant, hun er jo ofte ekstra interessert i småhunder. Men, han var av den bestemte sorten og hun respekterte åpenbart at hun ikke kunne snuse for mye på ham. Gøy å se disse hundene ”prate” med hverandre!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar