mandag 25. mars 2013

24.03 Isfiske på Finnskogen









Omsider var dagen kommet for min 10-års gave til nevøen min. Vi skulle på tur til Finnskogen på isfiske.

Vi hadde tydeligvis valgt en utrolig bra dag, - det var et fantastisk flott vær. Litt over null, vindstille og solskinn.

Jeg var jo forberedt på at det skulle bli kaldt der ute på isen, og hadde med masse varme klær, varmeposer til føttene og et liggeunderlag vi kunne hatt bena på. Men, det var så varmt og godt at vi måtte kaste både lue og vanter.

Fiskelykken, derimot, var det verre med. Faktisk var det bare ”reiselederen” vår fra Dæsbekken Villmarksenter som fikk fisk, - en bitteliten abbor. Nevøen og jeg hadde hvert vårt napp, men det var også det hele.

Manglende fisk til tross, vi hadde det moro. Blant annet fikk vi prøvd oss på å bruke isbro, en ny opplevelse for både 10-åringen og meg.

Siden det ble lite med fisk på oss, fikk vi med oss en bonus-elgsafari. For nevøen som aldri hadde sett elg før var det en stor opplevelse å komme så nært innpå de store dyra. Og det var virkelig en spesiell opplevelse å komme til foringsplassen og knapt klare å telle alle elgene. Antar det dreide seg om over 15 stk av de store dyra. De var så vant til biler at de kom ganske så nært - i underkant av 10 meter fra bilen.

Etter en lang dag ute var det tid for å begi oss på hjemvei. En veldig flott dag, både tante og nevø storkoste seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar