lørdag 30. mars 2013

29.03 Langfredagstrening på barmark

 
 

 



























Ny dag, nye muligheter. Denne dagen fikk vi nok et besøk ”nordfra” på treningen i Sarpsborg. Fem ekvipasjer i dag også, og kjempefin trening.

Det var lagt ut på noen av de samme stedene som i går, - to steder på andre siden av steingjerdet og i kvisthaugen.

Vi begynte med litt jaktlydighet. Gå på linje, kast, sitt og bli, innkalling osv. Hundene oppførte seg finfint.

Så la vi ut et område midt ute på jordet, i nærheten av noen jordhauger og fortsatte på linje i retning steingjerdet. For så å bytte på å sende bakover mot området og framover mot steingjerdet.

Carmen fikk gå med sokk, og det så ikke ut til at hun hadde noen problemer med foten.

Carmen viste for øvrig at hun hadde godt minne når hun ble sendt på oppgaven bakover ute på jordet, hun visste godt hvor dummyen vi hadde kasta ut tidligere lå hen.

På slutten hadde vi et par markeringsoppgaver. Kasteren stod på andre siden av et terrengskifte bestående av steingjerder med en gangvei mellom. Så ble det kasta sånn at en rett linje for hundene ble på skrå. Kasteren stod først på ett sted, og skifta så sted.


Det er jo alltid vanskelig med sånne skrå-oppgaver.

Carmen visste nok utmerket godt hvor den første markeringen landet, hun ”måtte bare” spise litt dritt før hun fant dummyen. Heldigvis hadde kasteren vett på å korrigere henne der ute.

På den andre oppgaven imponerte Carmen med å følge en flott, rett linje på skrå over terrengskiftet, la seg i vinden og fant fort dummyen. Jeg avslutta med dette, siden det gikk så bra.

Så var det å ønske god påske og begi seg videre for min del, til etappe to av dagen - familiemiddag. Carmen fikk ligge i bilen, og det tenker jeg hun syntes var helt greit etter noen slitsomme dager for henne.

Vel hjemme igjen ble det en rolig kveld på både Carmen og meg.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar