onsdag 29. juni 2011

26.06 Hogstfelt og valpebesøk













Vekslende vær om dagen. I dag var det sommer og ganske så varmt ute på hogstfeltet der vi trente.

Begynte med et feltsøk som vi la delvis på hogstfeltet og delvis i skogen bakenfor. Da gjelder det å holde orden på tøyposene og ha system med hvilke typer som ligger hvor.

Carmen hadde ikke noe problem med å ta for seg av terrenget og forsere det terrengskiftet overgangen til skogen utgjorde.

Neste runde var dirigering. Vi la ut en del tøyposer lengst ut, noen til høyre og noen til venstre. Så var det å sende ut, sende ut og stoppe, for så å sende videre ut eller til høyre/venstre. Tja, dette sitter jo ikke helt enda. Men veslefrøkna kommer seg.

Det er en utfordring med dette med styring, at hun i neste omgang kan nøle i utsendingen. Hun leser meg som en åpen bok. Hvis jeg har tenkt å stoppe henne underveis er jeg nok litt mer forsiktig i utsendingen, og det fanger hun selvsagt opp. Dermed gjelder det å være konsekvent i tegn og signaler uansett om hun skal helt ut eller stoppe underveis.

Vi avslutta med noen markeringer. Og den siste Carmen henta ble en dirigering, siden hun ikke hadde sett markeringen.
Timesvis ute i solen, og Carmen og jeg dro rett videre i grillparty. Jeg er heldig som har venner i gangavstand, så da var det bare å pakke sekken og tusle bort.

”Tante” Carmen viste seg fra sin aller beste side i dag. Venninnen min har nemlig en valp på 9 uker; - den er av det forsiktige slaget og litt redd for andre hunder. Carmen fikk ligge fint på siden og være superufarlig. Så fikk den vesle valpen undersøke henne i sitt eget tempo. Den skvatt litt da halen den snuste på begynte å logre, og tærne den snuste på rykka til fordi det kilte.

Etter hvert ble den litt mer stuevarm og våget seg rundt på framsiden, dog i en liten bue utenom hodet til Carmen. På neste besøk tør den nok litt mer…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar