søndag 5. juni 2011

05.06 Fantastisk treningssted












Vi testa ut et helt nytt treningsområde i dag - i Eidsberg kommune. Det er jo til de indre områdene en må dra for å finne masse ferskvann. Så, vi møttes en gjeng på avtalt sted og reiste innover en skogsvei noen km. Et fantastisk naturområde med mange tjern, så her var det bare å velge og vrake.

Været viste seg fra sin aller beste side, varm og godt uten å være så skrekkelig varmt som i går.

Vi begynte med å sette igjen noen hunder og gå rundt tjernet og legge ut tre områder. Deretter la vi ut tre områder på land. Så sendte vi altså hunder over vannet og over land. Etter en del apportering tok vi en runde med markeringer ute på myra, stod på tre steder og kasta for hverandre.

Som vanlig var min viktigste agenda å trene under, men oppunder taket, altså stresshåndtering. Riktignok skjøt vi ikke i dag, men vi var ved vann og det økte jo trykket noe. Det gikk fint med Carmen, hun bevarte fatningen.

Hadde noen runder på dirigering over vann, det kom seg etter hvert, må jeg si. Var veldig fornøyd med henne på slutten når hun lot seg stoppe, kalle nærmere og sende til venstre - på andre siden av tjernet.

Ellers konstaterer jeg at hun har hatt en veldig bratt læringskurve på markeringer siden sesongstart. Hun er rett og slett veldig mye bedre på å markere enn for noen uker tilbake. Selv om hun skulle slippe apporten med blikket og se på meg, så har hun tydeligvis fortsatt kontroll på nedslagsstedet.

Alt i alt en herlig dag, sammen med fine folk og hunder, i topp terreng og upåklagelig vær. Jeg er heldig som kan bruke fritida mi akkurat som jeg vil - og kan oppleve så fine dager som i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar