onsdag 22. juni 2011

22.06 Lydighetskonkurranse






Ja, tro det eller ei, men i dag gav jeg avkall på jakttrening, til fordel for lydighetskonkurranse. Antrozoologisenteret her på Ås arrangerte uoffisiell konkurranse, og jeg tenkte at det var greit å få testa ut Carmen og meg selv.

Carmen starta bra med 9 på tannvisning. Jeg syntes i grunn det var hyggelig at hun reiste seg og gikk logrende bort til dommeren.

Fellesdekk sammen med to andre ekvipasjer. Hun ”klatra ned”, la hodet i bakken på mitt ”ned”, men tok det opp igjen. Vi fikk 7; - trekk for klatringen, samt at hun snuste litt i løpet av de to minuttene hun skulle ligge der. Jeg vet jo at HVIS jeg hadde lagt hodet hennes ned, hadde det vært mindre sjanse for snusing, men vi ville fått kraftig trekk for fysisk kontakt. Vel, vi må fortsette å jobbe med øvelsen, men er veldig fornøyd med utviklingen hun har hatt. Vi har tross alt strevd med denne øvelsen gjennom hele året på Lp-cupen!!

Lineføringen gikk dårlig; - 5 pga mye snusing og at kobbelet ble stramt flere ganger. Akkurat det var skuffende. Vi har jo trent en del i det siste og hun har vært SÅ flink og oppmerksom.

På innkalling fikk hun jammen meg 9,5! Hun satt som en støtte, og kom i full fart, og hoppa/rygga på plass. Jeg gjorde en liten bevegelse med bena for å unngå å få henne i knærne. Vel, dette var nok noe av den beste innkallingsøvelsen ever. Er kjempefornøyd!

Dekk fra holdt fikk hun 6 på. Her gikk hun helt glitrende fri ved fot, men la seg sent og skjevt

Stå under mars fikk hun 7 på. Hun stoppa ganske kjapt, men snudde litt på seg når jeg kom tilbake.

Hopp over hinder fikk vi ikke til i dag, enda det pleier jo å gå bra. Hun hang seg opp i en duftflekk der hun satt og lot seg ikke kalle inn.

Avstandskontroll klarte vi som vanlig ikke. Dette klarer hun bare på nærmere hold, så vi må få til progresjon i treningen her.

Carmen fikk 7 i helhet pga de to nullene, og den sammenlagte poengsummen ble 111,5 poeng.

Stort grattis til Mette med Mio som vant klassen med 176 poeng!

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar