lørdag 25. juni 2011

23.06 Steingjerde





Vi oppsøkte et steingjerde i dag. Og fikk prøvd ut rådene vi fikk på kurset med Roger Philips. Fant ut at det ikke var bare, bare. Altså å kommandere ”over” fra fot. Carmen trenger nok foreløpig støtte i det hun løper ut. Dessuten ble hun litt forvirret over at jeg sa ”over” i det hun nådde steingjerdet. Da stoppa hun for sikkerhets skyld og kikka på meg. Så, vi trenger å trene på dette spesielle kommandoordet, rett og slett.

Det ble kasta markeringer på andre siden av gjerdet, for å få hunden over. Så ble det lagt igjen noen dummyer. Vi økte avstanden mer og mer. Carmen forserte gjerdet uten antydning til problemer, og kom seg fint over igjen på veien tilbake. Men, på den lengste avstanden var vi tydeligvis på ”smertegrensa” ift. hvor langt hun klarte å løpe rett fram, og over diverse terrengskifter på veien ut.

Vi trente også på å sende på blind langs steingjerdet. Og da fikk jeg jo bruk for å blåse stopp. Så også når vi sendte ut til et området vi hadde lagt litt langt fra steingjerdet. Altså i mostsetning til første øvelse hvor avstanden var fra oss og fram til steingjerdet, mens dummyen lå like på andre siden. På denne andre øvelsen lå dummyene langt inn, men vi stod ganske nære gjerdet og sendte.

Interessant observasjon i dag: Carmen stoppa to ganger på fløyte bak et tre/buskas. Jeg måtte bevege meg i terrenget for å se hvor hun ble av. He-he. Hun har skjønt hun skal stoppe, men ikke helt at det er et poeng at vi har blikk-kontakt. Kommer vel med erfaring.

Fikk for øvrig følgende tips på FB på akkurat dette: ”Send henne over et gjerde og blås stopp for henne på baksiden av gjerdet. Når hun etter en stund dukker frem for å se på deg, dirigerer du henne enten videre ut, eller så går du frem og gir henne en godbit. Da forstår hun at hun ikke bare skal stoppe, men at hun også skal ta kontakt. Til slutt vil hun hoppe opp for å se etter deg også i høyt siv når du blåser på henne... ”

Ja, jeg ønsker jo at hun skal koble at signalet betyr at hun og jeg skal ha kontakt, slik at jeg kan hjelpe henne videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar