lørdag 4. juni 2011

04.06 Valpepass






Det tikket inn en sms her om dagen, om jeg var ledig lørdag og om jeg kunne tenke meg å passe valp. Selvsagt kunne jeg det - superkoselig. Dermed kom lille Cari på 11 uker kl 08 på morgenen og skulle være her hele dagen.

Carmen så visst på dette prosjektet med skrekkblandet fryd. Greia var jo at hun måtte forholde seg så rolig, hun hadde mest lyst til å løpe rundt i en rasende fart og virkelig herje med denne besøkshunden. Noe som selvsagt er helt uaktuelt med et ungt individ i vekst.

Dermed måtte de oppføre seg pent begge to. Cari syntes det var helt topp å klatre oppå Carmen der hun lå i Biabedden sin, noe Carmen etter hvert syntes ble litt mye. Men, jeg må si at Carmen virkelig var tålmodig med den lille gjesten - fant seg i så godt som hva som helst. Men, av hensyn til begge to fikk Carmen tilbringe en del av dagen i bur, mens lille Cari løp ut og inn mellom stua og den inngjerda hagen som hun ville. Helt ypperlig å ha inngjerda tomt i en sånn anledning.

Ellers var jeg ute på tur noen ganger med lille Cari. Hun fikk oppleve en nabo som holdt på å spikre nye planker på garasjen sin, og også en nabo som klipte gress med motorklipper. Begge deler taklet hun helt suverent. Snekkermannen som spikra planker ville hun gjerne bort å hilse på. I det hele tatt tryggere enn Carmen var på tilsvarende alder.

Vi var i skogen også, og du verden sånn fart på den lille kroppen. Hun føk over steiner og oppover skråninger så jeg nesten ble engstelig for at det ikke skulle gå bra. Husker jo at både Betty og Carmen skremte meg på samme måte. Litt sånn at hodet vil mer enn det bena klarer foreløpig.

Ellers var det en skrekkelig varm dag for hundene i dag, og i grunn ikke mulig å gjøre noe fornuftig uten å dra til et vann. Nest best var å holde seg inne i skyggen.

Tror lille Cari var god og sliten etter å ha vært på et fremmed sted hele dagen. Det var utrolig koselig - og travelt - med en liten valp i huset. Nyttig erfaring - en del ting å tenke på når det etter hvert blir en valp i huset hos meg. Carmen skal jo ikke være ene-hund for bestandig.

På kvelden tok Carmen og jeg ”en tur på lydighetsbanen” - he-he. Vi har altså en egna grusbane i nærheten, og Lp cupen nærmer seg jo, så derved tok vi en treningsøkt. Hun var så flink, lille prinsessen. Beste på plass hun har gått på lenge, og det uten å være gal og elektrisk. Hun var rolig og oppmerksom. Klarte til og med innkalling uten å hoppe opp på meg i innkomsten. Flat dekk gikk også bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar