fredag 17. juni 2011

16.06 Over tjern



Carmen skal jo bli klar for AK, så da gjelder det å få til AK-trening. Vi tok en tur til tjernet vårt i dag, og hadde med oss en plan. En god plan, viste det seg.

Jeg gjorde meg jo noen erfaringer sist vi var der, og hadde bestemt meg for å ta utgangspunkt i det. Jeg erfarte sist at når hun svømte over kom hun ikke rett på dummyen, og dermed ble det nødvendig å dirigere henne. MEN, hvis hun først kom i gang med å løpe og søke var det vanskelig å nå gjennom. Det er altså helt nødvendig å få stoppa henne så fort hun er over på andre siden.

Så er det jo vanskelig å få gjennom en stopp på andre siden av et vann, hvis hun ikke hører. Dermed tenkte jeg at det var lurt å ta en runde med stopp-trening på land, med mulighet for å korrigere først.

Ellers har jeg på agendaen å få trent mye med skudd, så pistol og hørselsvern var også med i sekken. Det med skudd kan jo være litt kinkig fordi en er redd for å forstyrre andre mennesker i nærheten. Derfor var jeg fornøyd med å finne ut at den nærliggende skytebanen hadde trening denne kvelden, og det drønna i skogen av skudd. Den lille startpistolen lager jo ikke akkurat mye lyd sammenligna med det.

Første post ved tjernet var at Carmen fikk vente på den ene siden av tjernet mens jeg gikk på andre siden og skjøt og kasta dummyer på et par forskjellige steder. Tilbake til Carmen og lang pause på stolsekken.

Så var det stoppøvelser på land. Gjorde det sånn at Carmen først ble sendt på en dirigering langs en sti. Hun kunne jo ikke vite at det ikke var flere der ute, og lot seg sende ut på nytt. Så var det å blåse stopp halvveis og belønne/korrigere. Hun lar seg jo aldri ”lure” mer enn én gang, så jeg måtte ut til det ytterste punktet og forsterke området for å få henne til å løpe i full fart ut for andre gang.

Ny pause på stolsekken før det var tid for å sende over tjernet. Over på andre siden fikk jeg stoppa henne med det samme hun kom opp på bredden. Riktignok var hun litt treg med å sette seg, men var fornøyd med at hun satt rolig og ventet på ny kommando. Så gikk det helt fint å sende henne til siden. På det neste området svømte hun rett på, og jeg tok ikke sjansen på å stoppe henne, men lot henne finne dummyen direkte.

Så var det avlevering og risting. Testa ut metoden Roger P viste på kurset med å holde henne under haka istedenfor på manken. Synes vel ikke det fungerte så bra. MEN, det som fungerte veldig bra var å holde litt i kjaken hennes etter at hun hadde avlevert, og la det gå litt tid før hun fikk lov å riste seg.

Etter enda en pause på stolsekken ble det fyrt av et par skudd uten at det skjedde noe. Altså det siste som skjedde den kvelden. Da var hun på nippet til å bli litt høy. Helt klart at det er en fin avslutning på en trening å skyte uten at det medfører jobb.

Klokka var over 22 før vi var tilbake til bilen etter den drøye halvtimens spasertur på vei ned fra tjernet. En helt topp kveld, med gjennomført planlagt trening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar