lørdag 29. august 2009

29.08 Jakttrening med gjengen









Suverent å være med på jakttrening i dag. Og selv om folk var opptatt med både jaktprøver og jobbing, var vi faktisk så mange som 6 ekvipasjer + Carmen og meg. Carmen fikk trene på å være bundet opp i et tre mens jeg tok litt bilder. Hun fikk trene på å sitte ved bena mine når jeg satt på stolsekken og ligge ved siden av meg når jeg satte meg ned på bakken. Jeg tok henne også med meg ut på jordet der de andre trente markeringer. Der trente vi ro etter valpekurs - prinsippet. Altså - hun satt ved bena mine mens jeg strøk henne med rolige bevegelser; - dette samtidig som det ble kasta og hunder løp for å hente.

Jeg holdt meg selvsagt på grei avstand og vurderte reaksjonen hennes. Det hendte hun markerte noe av det som ble kasta, men hovedsakelig tok hun det helt med ro. Veldig bra synes jeg!

Innimellom tok vi noen turer ut på den del av jordet der de andre ikke var. Så fikk hun løpe løs og komme på innkalling.

Vi holder mye på med kontakttrening for tida. Utnytter f eks. anledningen når vi går opp trappa til leiligheten. Hun må stoppe på hver avsats og ta blikk-kontakt. Så vanker det godbit, og vi går videre oppover trappa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar