mandag 4. august 2014

04.08 Fellestrening på jorde






 








Konge å ha opptil flere kjente og til og med treningskompiser som har råderett over nytreska jorder. Dermed ble det ny jordetrening i dag - hos en annen grunneier enn på lørdag.

Vi var et par stk som trente og en som var litt med og observerte. Og jeg hadde tatt med gjerdestolpene mine. Så satte vi opp firkanten, med større avstander enn Petra hittil har fått prøvd seg på.

Carmen ble plassert på Jervehiet bundet til stolsekken og fikk være observatør til det hele.

Så gikk vi fot runden rundt og sendte tilbake til stolpen vi hadde kommet fra. Etter innledningen fikk hundene vente, så gikk vi og la ut på nytt på alle fire områdene. Når vi så gikk runden rundt fikk nybegynnerhunden Petra litt enklere oppgaver enn åpen klasse hunden som var med. Petra ble sendt rett fram, mens åpenklasse hunden fikk gå diagonalt.

Kunne konstatere at Petra helt problemfritt gikk til alle områdene når vi altså gjorde det så enkelt som rette linjer langs “veggene” i firkanten. Det gikk også fint å sette henne med ryggen mot og sende “back”.

Mot slutten prøvde vi oss på en stoppoppgave ved at medhjelperen hadde lagt ut en dummy hunden ikke visste om underveis til et av hjørnene. Petra stoppa suverent vakkert, og jeg gikk litt nærmere før jeg ba henne nærsøk.

Ellers var det litt ymse med opptakene i dag, men avleveringene var for det meste veldig bra. Og jeg klarte å unngå at hun stakk av gårde ved en kombinasjon mellom å være veldig oppmerksom på henne mellom oppgavene, trene aktivt sitt og bli, og evt sette kobbel på innimellom.

Ellers funka de to arbeidende hundene og ventehunden Carmen bra sammen, også når de fikk løpe litt løs før og etter trening. Carmen holdt strengt kontroll med hannhunden, særlig når det gjaldt egne grenser, men også litt påpasselig ovenfor Petra. Altså at han ikke fikk lov å bli for innpåsliten med Petra heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar