mandag 18. august 2014

17.08 Fantastisk terreng







Været viste seg dessverre ikke fra sin beste side i dag, så det var ikke noe fotovær. Synd siden både landskapet og hundene var veldig fotogene….

Jeg var oppe tidlig på en søndag, og dro av gårde i 07.30-tida til treningsavtale med unghunder. De unge skulle altså få trene litt først, før resten av gjengen kom kl 12 og vi skulle ha elitetrening.

Og i dag fikk Petra prøvd seg på litt nye ting. Vi holdt på ute på en fin myr med litt høyt gress, og det var markeringsarbeid som var i fokus. Som i går hadde jeg litt varierende erfaring med hva Petra fikk til.

Jeg griper aldri inn i fm markeringer, annet enn å kalle henne hjem hvis hun kommer for langt vekk fra området.

Mot slutten ble det skutt med launcher og kanvasdummyer - og ikke så høye skudd, mer parallelt med bakken. Petra ble ikke noe merkbart høy av dette, ikke noe mer enn hun på en måte er fra før uansett.

Men, det jeg så var at hun ble mer kontant i opptaket, og det er jo positivt. Joda, absolutt inspirert, så nå er det hjem og bestille kanvasdummyer til launcheren min, og ta med lille Gul ut på skyte-trening.

Helt til slutt var treningskompisen så grei at hun begav seg ut i kano og fikk kasta på en øy et lite stykke fra land. Den første falt i vannkanten og den fant Petra greit. Den andre falt litt lenger inn på øya, og da var det vanskeligere, syntes Petra.

Men, fin svømming og fin avlevering fra vann.

 

Dermed var det Petras tur til å ligge i bilen og tid for elitetrening. Vi brukte noen andre myrer til dette og begynte med å ta en runde rundt og legge ut områder. Så bytta vi på å være kaster og varierte mellom å sende på områder og å sende på markeringer.

Avslutta med å gå fire på linje og bytta på å gå foran og skyte og kaste. Akkurat dette var veldig nyttig for Carmen, for hun ble ganske så på, faktisk. Greit å få korrigert foten i en litt heftigere setting. Så blir det mer likt sinnsstemningen vi har på en jaktprøve, både Carmen og jeg.




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar