onsdag 6. august 2014

06.08 Firkant og vilt i nytt terreng









Litt kortere trening i dag enn i går, først med Petra og åpen klasse hunden. Og så ble det alene-trening med Carmen helt til slutt.

Vi satte opp firkanten i skogen i dag, og ikke på jordet. Dessverre hadde nemlig bonden allerede harva opp det treska jordet…

I skogen lagde vi litt mindre firkant enn det vi brukte på jordet i går, siden det altså var mye vanskeligere terreng.

Artig å observere at Petra med stor letthet forserte terreng og enkel fant dummyene. Hun klarte også fint både “back” og sidetegn. Dessuten klarte hun også å finne hjørner når vi sendte dem fra midt i firkanten.

Før treningskompisen måtte gå fikk vi til en liten økt med vilt. Petra fikk kun hente stokkanda siden den andre lille anda var blitt ganske bløt og guffen siden i går. Men, stokkanda henta hun kjempefint og hadde fint grep hele veien hjem og med bra avlevering.

Etter at treningskompisen hadde gått, var det Carmens tur. Jeg sendte henne ut og også til siden. Gikk dessuten lenger unna og sendte henne inn i firkanten for så å kommandere stå underveis. Og så søk til siden eller videre ut. Faktisk hadde elitehunden problemer med å skjønne forskjell på “back” og til siden, så dette må vi gjøre oftere.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar