onsdag 27. august 2014

26.08 Langt sørover på fellestrening






Petras tur i går, Carmens tur i dag.

Vi var noen ekvipasjer som dro av gårde sørover til et spennende terreng med et gammelt grustak. Dette betydde at vi kunne stå i en bratt skråning og skyte med launcher over en kløft og opp i en likeså bratt skråning på den andre siden.

For øvrig hadde vi lagt ut et par områder på vei bort til grustaket, sånn at vi også hadde noen utsendingsoppgaver på slutten.

Launcher-dummyene landa skikkelig vanskelig. Det var nemlig et forferdelig tett og bratt terreng hundene måtte bevege seg i. Og jeg må si jeg ble veldig imponert over mange flotte markeringer i løpet av kvelden.

Det jeg derimot ikke ble så imponert over var hørselen til hunden min. Det så ut som fløyta rett og slett ikke lot seg høre når hun var langt nok unna og inni buskaset. Litt rart, egentlig, for de andre hundene hørte deres føreres fløytesignaler…

Carmen da! Du som var sånn en stjerne på søndag… Vel, det er bare å dra hjem og trene basic styrbarhet. Og ikke minst forskjell på sidedirigering og ut. Dette var for øvrig vanskelig for flere av hundene. Til dels hadde det nok sammenheng med at det var så uframkommelig og bratt der ute at de rett og slett ikke klarte å løpe (klatre) rett ut, - de måtte gå sideveis for å klare å komme seg oppover i terrenget.

Etter runden med launcher gikk vi altså tilbake til områdene vi hadde lagt ut. Disse huska hundene ganske så bra, faktisk.

Til slutt hadde vi markeringer på ett sted og bytta på å sende de til det første området vi hadde lagt ut. Så la vi ut der markeringene hadde gått og brukte området til å trene dirigering. Dvs enten sidedirigering eller ut. Dette var faktisk vanskelig for dem, særlig når føreren gikk litt på avstand.

Kan legge til at de fikk et terrengskifte inni dette, siden vi stod på et åpent grusområde, og markeringene (og altså det siste utlagte området) var inni en småskog.

Tilbake til bilen i 21-tida, selvsagt med litt dårlig samvittighet for Petra, som jo hadde tilbrakt kvelden i bilen. Men, sånn må det bare bli når en har to stk. I morgen er det igjen Petras tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar