søndag 26. januar 2014

25.01 Herlig lørdag!








Noen lørdager er bedre enn andre lørdager! I dag starta jeg opp med unghundtrening, - dvs vi var en gjeng på fire stk, - to med Åpen klasse hunder og to med unghunder. Så hadde vi bilene parkert sånn at vi kunne sette unghundene i bilen innimellom.

Den obligatoriske sitte i ro mens de tobenete slappa av med en kaffekopp kunne jo alle være med på.

Så begynte vi med at tre av oss fikk gå litt fot på linje mot den fjerde som stod ute på jordet som en fristelse. Det var vanskelig å gå pent, syntes Petra. Medhjelperen “trakk” noe voldsomt. Men, vi fikk det til etter hvert.

Åpen klasse hundene fikk prøvd seg på noen markeringer til to områder, mens unghundene venta i bilene.

Så var det ungdommenes tur til å sendes på matskål til to områder. Medhjelperne la godbit i skåla, så på det ene stedet, så på det andre stedet, - omtrent som en dobbeltmarkering. Og vi med unghunder stod på linje og snudde oss til “markeringen”.

Så sendte vi den ene hunden til den ene “markeringen” og den andre hunden til den andre “markeringen“. Gikk de til feil sted, løfta medhjelperen skåla i lufta.

Begge ungdommene klarte seg stort sett bra på å sitte i ro og vente på å bli sendt, og også på å gå i riktig retning. Det som var vanskeligst for dem var vel å komme kjapt hjem etter å ha spist godbiten. Uten å undersøke området rundt skåle eller å dra av gårde til den andre matskåla.

Til slutt ble det ny økt med markeringer på de voksne. Da fikk den ene unghunden sitte i bilen, mens Petra fikk sitte inni Jervehiet og med meg på sekken like ved. Jeg passa på å snu henne og meg sånn at hun var delvis “skjerma” for det som skjedde ute på jordet, så fikk hun se litt mer etter hvert.

Hun la seg etter hvert ned og slappa av.

Siden jeg skulle trene med elitegjengen like i nærheten hadde Carmen fått lov å vente i bur inne hos grunneier. Og når det altså ble Carmens tur til trening fikk Petra være i bur der. Veldig kjekt, tusen takk, Tonje!

















Og elitetreningen i dag, - ja, den var helt KONGE! Vi hadde A-prøve-tilstander med to lag. Medhjelperlaget lagde masse halloi, med startpistoler og launchere. Sistnevnte både med og uten apporter (altså også for kun å lage smell).

Det ble skutt én launcher-dummy til hver hund, og kasta en haug med pelsdummyer som forstyrrelser de ikke skulle ha. En etterligning av en ordentlig jakt hvor det faller masse fugl like i nærheten, og som er steindøde, slik at en ikke skal bry seg om dem.

Derimot skulle de altså hente launcher-dummyene som landa lenger unna, og til dels forsvant langt ned i snøen. I tillegg var det lagt ut på tre områder de skulle sendes på.

Vi gjennomførte et par slike runder på hvert “lag”, før vi flytta oss lenger bort på jordet og hadde et par oppgaver til på hver hund.

Carmen var begeistret for treningen, hun elsker jo sånne pelsdummyer. Utfordringen var å la de være i fred, de som var samla inn og lå henslengt rundt oss. En skikkelig bra etterligning av hva som faktisk ER vanskelig for henne på prøve - det ikke å bry seg om det som er henta inn og ligger rundt stamplass.

Jeg kunne sikkert vært strengere med henne, men må innrømme at jeg av og til blir litt lattermild over hennes enorme entusiasme for “hårvilt” av denne typen.

For øvrig fikk hun ligge inni Jervehiet når det var min tur til å være medhjelper. Det syntes hun var helt greit i den sure vinden, og krølla seg sammen og slappa av.

Som om ikke dagen allerede var perfekt fikk Carmen, Petra og jeg besøk på kvelden. To venninner mer retrievere som bor like i nærheten. Ost, vin og god prat, ikke overraskende ble det selvsagt mye hund.

De firbente oppførte seg veldig fint, og lå stort sett spredt rundt i hundesengene og sov.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar