søndag 5. januar 2014

04.01 Dobbelt opp med treningsavtaler










To hunder betyr dobbelt opp med hensyn å ta, dobbelt opp med behov.

Dagen starta på en skolegård i nærheten - hvor vi trente med de unge. De var veldig flinke, synes jeg.

På forhånd var jeg spent på om Petra ville være like kule ute som i parkeringshuset i fm trening på fremmadsending på matskål. Og det var hun faktisk.

Vi starta med litt ”snu-trening”. Altså at hunden satt med ryggen til matskåla og fronten mot oss. Så kommanderte vi ”ut” og ville få hunden til å snu seg rundt i riktig retning. For å få det til brukte vi en vegg av skolebygningen, og satte hunden helt inntil. Så gikk vi selv litt lenger ut fra veggen før vi kommanderte. Sånn at det ble naturlig for hunden å snu seg FRA veggen.

Deretter trente vi på matskål i to forskjellige retninger. La ut først i den ene og så i den andre. For så å sende hunden til den første vi hadde lagt ut i. Dessuten bytta vi på hvilken hund som fikk gå.

I det helt tatt en veldig vellykket trening!

Så gikk ferden videre til elitetrening, og Petra fikk vente i bilen. Dvs - som det går fram av bilder fra dagen, fikk hun komme litt ut i pauser og slappe av i sekken sin.

Vi var seks ekvipasjer på trening i dag og var så heldig at vi hadde med oss en dyktig kaster!

Opplegget var markeringer og fremmadsendinger i krevende terreng. Ikke så lett når det går opp og ned bakker. Lærerikt mtp det å handle hund, også. Markeringene ble rett som det var til dirigeringer.

Moralen er - ikke mist hunden av syne. Vanskelig å styre når du ikke ser den, fordi den er forsvunnet inn i skogen eller på andre siden av en bakketopp.

Litt varierende hvor styrbar Carmen var, men hun hadde mange bra fremmadsendinger også.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar