onsdag 1. januar 2014

01.01 Nytt år og nye muligheter







En liten utregning viser at Carmen har fått vært med på intet mindre enn åtte fellestreninger med vilt i jula. Slett ikke dårlig!

Jeg hadde vel på forhånd sett for meg at det skulle bli arrangerte fellestreninger med mye folk og litt krevende elite-trening. Men, sånn ble det ikke. Muligens fordi jeg tok helt fri fra administreringsansvar og bare ble med på det som andre tok initiativ til. Siden jeg arrangerer så mye ellers i året, følte jeg i grunn for litt administreringsfri.

Dessuten er det jo unektelig behagelig å møtes til trening 1 km hjemmefra og slippe og kjøre milevis.

Carmen har fått trent mye ro rundt fot, siden det er fristende med vilt som ligger rundt stamplass og også treningskompiser med mye ekstra gode godbiter i lommene.

Joda, det ble fellestrening i dag også! Og jeg starta også denne dagen med å ta med Petra til stamplass og la henne få ligge i jervehiet. Sånne ting takler hun veldig bra. Antagelig takket være mye ro-trening i skogen som liten. Men, det blir jo noe helt annet enn å beholde roen når det begynner å skje noe….

Vi trente felt og markeringer i dag også. Og siden vi var så heldige å ha med oss medhjelper utnytta vi anledningen til å få til en drive med tre hunder på linja.

Carmen var for det meste kult og konsentrert i dag.

Etter treningen ble det skogtur med fire hunder. Som vanlig deilig å se dem leke og utforske. Særlig de to ungdommene hadde det veldig kult med å dra om kapp med pinne.

Ikke rart Petra var sliten da vi kom hjem…


Vel, i går var tiden for tilbakeblikk. Og i dag er vel tiden for å se framover…

Hva er ambisjonene og målene for hundene i 2014. For Carmen er helt klart ambisjonen å klare å få jaktchampionatet. Utgangspunktet er at hun har en andrepremie i EK, og trenger tre førstepremier.

For å nå dette målet trenger vi både bra fellestreninger, men også ikke minst bra alene-treninger.

For Petra er det vanskeligere å si noe om ambisjoner. Det er enda uvisst hva det går an å gjøre med henne framover. Men, på kort sikt er målet å få tatt kvalifiseringsprøven. Og det er ønskelig å få tatt en 1BK på høsten en gang. Men, er hun ikke klar, er det ingen krise å vente til neste år.

Så er det jo diverse unghundarrangementer som er tilgjengelige - svensk unghundsderby og både dansk og norsk unghundemesterskap. Og disse mulighetene eksisterer kun i år. Men, det er ikke sikkert hun er klar for å bli med på disse WT. Vi må ta det som det kommer.

Det aller viktigste er å gå fram så sakte at hun ikke stresses over evne. Og at vi konsentrerer oss om basic, basic og mer basic.

Dette skal bli et spennende år med hundene!



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar