tirsdag 21. januar 2014

20.01 Matskåltrening



Etter tur med hundene var det tid for å møtes til unghundtrening. Først en økt med fri ved fot. En kreativ treningskompis som leda linje-gåinga og det var artig, og ikke kjedelig, å trene fot.

Petra klarte seg ganske så bra. Hun skjønner jo hvor ”fot ” er og har blitt mye mer å stole på hva gjelder å holde seg der.

Litt sitt og bli trente vi også, blant annet at hundene satt i en sirkel og vi gikk hhv inn i sirkelen eller ut fra den. Og sitt og bli på linje, - det siste syntes Petra var vanskeligere.

Ellers var det noen folk ute på jordet som holdt på med snørydding i fm at de skulle kjøre opp skiløyper - mange folk med hodelykter. Og dette syntes faktisk Petra var litt skummelt og måtte varsle, syntes hun.

På slutten trente vi på fremmadsending til to hjørner. Hadde matskåler med godbiter ute og en medhjelper ved hver skål. De hadde i oppdrag å løfte skåla i været hvis hunden gikk til feil skål. For å gjøre det enda litt vanskeligere hadde vi kjempegode godbiter i den ene og tørrfor i den andre.

Litt forskjell på hundene hvordan de takla dette. Petra var faktisk veldig flink - gikk riktig hver gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar