tirsdag 7. januar 2014

06.02 To svarte høye kjekkaser og tre blonde babes



Det ble en meget kjapp gåtur langs jernbanen i dag før jeg hadde treningsavtale med unghund-gjengen.

Og som overskriften sider var det altså i kveld to svarte høye kjekkaser og tre blonde babes på trenging. Med andre ord to Flat hannhunder, og tre gyldne tisper - én Golden og to labber.

Vi trente på en opplyst parkeringsplass med litt plen/skog rundt. Begynte med sitt og bli og diverse fot-øvelser. Gikk sikk-sakk, lagde en sirkel hvor vi gikk nærmere og nærmere midten, sånn at hundene til slutt satt ganske nært hverandre.

Hundene fikk sitte i en sirkel, med ryggen mot sentrum, og vi gikk i fra i sitt og bli.

Når det gjelder sitt og bli, så tror jeg omsider at jeg har knekt koden på hvordan få Petra til å sitte i ro. Greia er å gi godbiter (ikke droppe det som jeg tidligere har prøvd), MEN å administrere dem på en rolig måte. Bruke land tid på å gi henne godbit, sånn at hun sitter fullstendig stille før hun får noe.

Denne konsentrasjonsøvelsen er gull verdt. Hele hunden bærer mer preg av ro enn hun gjorde tidligere i fm godbiter.

Vi tok en liten pause på stolsekken etter en times tid. Og lille Petra la seg kjapt til å sove i posen sin, - herlig!

Så ble det en økt med fremmadsending. De andre la ut dummy, mens jeg satte ut godbitskål til Petra. Vi lagde til sammen tre områder.

Petra fikk hente en dummy til slutt fra det ene områder. Hun strevde litt med opptaket. Vi har jo trent lite på apportering av store dummyer. Men, så kom hun rett hjem og avleverte riktig så vakkert.

Det som også var flott i kveld var at det gikk helt fint å ha Petra løs hele tida. Hun bare fantes der ved foten min .

Carmen slapp for øvrig ut av bilen på slutten og fikk hente noen markeringer.

Er superfornøyd ned Rampegullet etter denne kvelden. Kan vel håpe på at det har snudd litt hva gjelder konsentrasjon og ro.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar