søndag 26. januar 2014

24.01 Alene hjemme uten problemer....



Ja, det har vært en helt annen ”reise” å venne Petra til å være alene hjemme enn det var med Carmen.

Jeg strevde jo i begynnelsen med at Pøbel-Petra ødela tepper av alle slag, sånn at hun en stund måtte bo på glattcelle, og ikke kunne være sammen med Carmen heller. Fordi jeg ikke ville la Carmen ”straffes” med å være teppeløs hele dagen.

Men, nå på nyåret kjentes det som tiden var moden for å ha frøknene i samme binge. Ut med stresslessen, og i begynnelsen hadde de bare plast-hundesenga der inne.

Men, siden det virka som Petra lot dyner være i fred, tok jeg etter hvert sjansen på å ha en av biabeddene med dyne også tilgjengelig.

Så var det runden med ødeleggelse av plast-stripsene. Som jeg altså for en uke siden skifta ut med wire-låser.

I løpet av uka som har gått synes jeg at jeg har observert en endring via webkameraet. Det har virka som Petra har roa seg mer meg mer ned. Mens hun i starten i bingen med Carmen begynte å bli veldig urolig i 14-tida, ser det nå etter hvert ut som hun bevarer roen lenger.

I akkurat denne settingen er jo dessuten Carmen en bra mentor, siden hun ligger helt kul og sover hele dagen på samme stedet.

Nå de siste dagene har ikke Petra blitt urolig, men jeg ser at hun er våken fra ca kl 15. Så, da går utviklingen riktig vei. Nå er det bare den siste timen av arbeidsdagen at jeg føler på at det er helt ”feil” at hun er alene hjemme.

Joda, ingen tvil om at en hund ideelt sett ikke skal være alene hjemme 8 timer om dagen, ei heller om de er to stk sammen. Men, det er en trøst å se at det går bedre og bedre. Og som jeg har sagt før - veldig bra å kunne overvåke hvordan de har det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar