mandag 13. januar 2014

13.01 Plutselig ble det vinter





I dag var det 18 minus da jeg stod opp. For bare noe fra dager siden var det fire-fem pluss. Så, litt av en overgang, - både å ha snødekke og med alle kuldegradene. Plutselig må en drive på med å bære inn ved. Og ute er det vondt å gå uten hansker. Og sykkelturer blir det ikke noe av på en stund. Hovedsakelig er det nå altfor, altfor kaldt…

Ellers er jeg stiv og støl i dag etter gårsdagens heftige fysiske utskeielser.

Jeg fulgte som vanlig med på hundene på webkamera i dag, og omsider fikk jeg se det jeg har ventet på; - Petra gikk og la seg oppi hundesenga sammen med Carmen. Og der lå de altså begge to hele ettermiddagen.

På ettermiddagen ble det en kort tur langs jernbanene med begge. Hadde riktignok med meg pannelykt, men det var såpass lyst pga snøen at det i grunn ikke var nødvendig.

Så hadde vi unghundtrening i 10 minus. De fikk ha på seg dekken og hadde hvert sitt teppe å sitte på. Sitt og bli.

Lagde en linje av ekvipasjer og ryggsekker og trente på å sende hunden gjennom linja til godbitskål. Både fremmadsending og også ut, når hunden satt med ryggen til.

Petra hadde lett for å ta en bue istedenfor å snu og løpe en rett linje, så dette trenger vi mer trening på. Å løpe gjennom linja eller forbi de andre så ikke ut til å affisere henne i det hele tatt.

Deretter ble det en liten økt stopp på hver av unghundene. Én ute om gangen, og de andre i bilen. Petra klarte seg veldig bra i begynnelsen - stoppa flott på avstand. Men, ble litt opptatt av lukter i bakken på slutten av økta, sånn at hun ikke stoppa like kjapt.

Men, alt i alt fornøyd med Lillegull i dag.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar