søndag 6. oktober 2013

03.10 Trening med to hunder



Ettermiddagene er en kamp mot dagslyset nå for tiden. Jeg vil jo så veldig gjerne få gjort mest mulig med to hunder mens det enda er lyst. Carmen trenger kvalitetstrening fordi vi fortsatt er i prøvesesongen og hun faktisk skal konkurrere noen ganger til i eliteklassen før det er slutt for sesongen.

Og lille Petra trenger jo trening på ”alt”.

Løsningen i dag ble å kjøre bil til p-plassen i nærheten og så veksle på hvem jeg hadde ute. Dvs, jeg begynte det hele med å slippe løs begge på jordet og la de få løpe litt. Så bytta jeg på hvem jeg hadde i bånd og hvem som fikk løpe løs.

Dette var ikke enkelt, men det gikk på et vis. I hvert fall såpass at vi klarte å få forflytta oss over til den andre siden av jordet. Der prøvde jeg noe helt nytt. Carmen fikk sitt og bli, mens Petra og jeg gikk fot bort til hjørnet av jordet. Der la jeg ut en dummy og gikk tilbake til Carmen. Så gikk jeg til et annet område med Petra (ca 90 grader ift det første) og la ut nok en dummy.

Tilbake til ”stamplass” hos Carmen og sendte Petra. Da hun hadde avlevert tenkte jeg at jeg også måtte få til å bryte forventninger før utsending nummer 2. Siden jeg ikke gadd å gå tilbake til det første området, gikk jeg bare et stykke bortover i den retningen og kasta ut dummyen.

Etter å ha sendt på det andre området, tok jeg en sjanse å sendte henne mot hjørnet. Hun løp på riktig side av vinden og jeg blåste stopp akkurat i det hun passerte dummyen og fikk ferten av den. Hun kikka på meg, og jeg blåste nærsøk. Neida., jeg har IKKE tenkt å begynne med så avansert stopp-trening, men det var artig å prøve. Og hun fikk jo belønning for å ta blikk-kontakt med meg.

Så møtte vi på eieren til Petras søster, - han var ute med deres egne to hunder og en lånehund. Dermed fikk alle fem rase litt rundt på jordet, før jeg trente videre.

Petra fikk vente i bilen mens jeg trente litt enkelt med Carmen - med markeringer på jordet og fremmadsendinger.

Helt til slutt bytta jeg nok en gang hund og sendte Petra til et område hun hadde sett at jeg la ut før hun ble satt i bilen.

Ganske effektiv trening, altså….



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar