onsdag 16. oktober 2013

13.10 EK-prøve i Vestfold






Hm. Jeg lurer på om jeg kan ha uttrykt meg litt uklart ovenfor Carmen hva gjelder bursdagsønsket mitt for morgendagen. Når jeg ønsket meg en ”bra premiering” i EK, så var det ikke 3EK jeg tenkte på…. Og når jeg ønsket meg at hun markerte så bra som hun pleier, så tenkte jeg på det hun pleier når hun er ”seg selv”. Og ikke det hun pleier å gjøre når hun er i sitt ”fjerne modus”. Skjønner at jeg må bli litt klarere i kommunikasjonen.

Uansett så er hun verdens beste Carmen for meg. Ingenting kan endre på det, samme hva hun finner på.

Vel, - dagen starta kl 05.00 for å rekke første ferje over fjorden og være på plass i Sandefjord til 08.00.

Carmen var med i første pulje med hunder - vi gikk fire og fire i dag. Et spennende terreng med sivområder hvor deler av sivet var slått, så det ble som små jorder mellom siv som fortsatt stod.

Først fikk hunden en dobbeltmarkering, og her var Carmen første hund ut. Vi hadde skikkelig motlys, så både Carmen og jeg hadde problem med å se dummyene. Hun løp greit ut til den første, men etter å ha avlevert den, virka hun helt uinteressert i mer arbeid. Hun tok en runde bak meg og snuste i gresset, så jeg måtte jobbe skikkelig for å få henne fot og fokusere utover.

Sendte henne på den andre dummyen og hadde problemer med å få styrt henne til rette sted. Hun hørte ikke særlig etter på mine signaler. Virka veldig fjern, rett og slett, men hun fant den altså etter hvert.

Så snudde vi oss og hun skulle hente en dummy som ble kasta inn i sivet. Her valgte Carmen å følge sivkanten (sikkert i et håp om at det bare var å løpe rundt det ekle terrengskifte og finne dummyen på andre siden. Jeg vet jo ikke helt hva hun drev med inni det høye sivet, men det gikk litt tid - og hun hadde jo løpt et stykke unna i sitt forsøk på å slippe å gå inn i sivet. Da jeg til slutt kalte hjem for å få henne fram, så jeg kunne dirigere henne, kom hun akkurat ut av sivet med dummy i munnen.

Så var det en dirigeringsoppgave. Denne løste Carmen mer som et fritt søk, og hørte ikke særlig på mine signaler.

Så skifta vi område og skulle sende hundene på søk. Det var fire dummyer til hver. Innimellom fikk alle hundene hver sin markering i sivet. Her måtte jeg også hjelpe Carmen - stopp og inn til høyre i sivet. Hun fant da dummyen kjapt.

På søket fungerte hun bra på de to første, men så gikk det lang tid før hun kom med nummer tre. Og på fjerde utsendingen ville hun absolutt inn i sivet. Akkurat dette var det for øvrig flere hunder som gjorde. Ikke så rart, kanskje, siden de hadde hente dummyer inni der, både fra den andre siden av sivet og også fikk denne markeringsoppgaven underveis i søket.

Det ble såpass lite effektiv søk på slutten at jeg fikk beskjed om å kalle hjem.

Ja, dette var jo som sagt ikke akkurat det jeg ønska meg. Carmen var ikke helt med i dag. Hun drev med andre sysler enn å være på jaktprøve. Men, skal jeg trekke fram noe positivt, så var det at hun var roligere ved fot i ventesituasjoner enn hun har vært på lenge. Satt pent og kikka opp på meg. Ikke sånn romstering og gresseting som hun har holdt på med i det siste.

Likevel - skuffa, selvsagt - over at hun ikke fikk vist hva hun kan i dag. F. eks. er hun jo en glimrende markør når hun er seg selv.

Heldigvis at vi hadde fantastisk høstvær og hyggelige prøvedeltagere på EK-feltet. Og gøy å glede seg med de tre som fikk førstepremier i klassen i dag.

---
 
Etter at Carmen var ferdig med prøven gikk jeg tilbake til bilen og henta Petra. Det gikk faktisk veldig greit for henne å gå pent i bånd den ca km det var til prøveområdet. Og både på post der ute og også i lunsjpause ved sekretariatet, bare la hun seg ned ved siden av sekken og tok det helt med ro.

Fornøyd med Petra, altså. Selv om jeg ikke var fornøyd med Carmen i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar